Powell lover tid under 10 blank

Deltar i Bislett Games på fredag.

• SAMLESIDE: Les alt om Bislett Games

• NETTMØTE: Andreas Thorkildsen svarte leserne

Verdens raskeste mann, Asafa Powell, lover topptid og under 10 blank på 100-meteren i Oslo fredag kveld.

- Målet mitt er å løpe under 10 sekunder. Hvor langt ned på 9-tallet jeg kan komme, tør jeg ikke å si noe om akkurat nå, men formen er god, så jeg mener jeg er i stand til å løpe skikkelig fort, sa Asafa Powell til NTB tirsdag.

Han har den nest beste tiden på 100-meteren i verden i år med 9,97 sekunder. Bare amerikaneren Walter Dix har løpt raskere med 9,93.

- Betyr det noe at du får konkurranse av Francis Obikwelu (europamesteren) på Bislett?

- Det er ikke bare han som er i stand til å løpe fort av dem jeg skal møte fredag. Ved siden av Obikwelu stiller også Michael Frater og Darell Brown. Det betyr at konkurransen er tøff. Det kommer helt sikkert til å bli et spennende løp, og det bør gå fort, sa Powell.

Han var trøtt og sliten etter den lange reisen fra Kingston på Jamaica, men så fram til et par rolige dager i Oslo.- Jeg skal passe på å få slappet av de neste to dagene. Det gjelder å samle overskudd til fredag kveld, mente Powell.

I NORGE: Asafa Powell landet i dag på Gardermoen. Etterpå gikk han offensivt ut og lovte en god tid under fredagens Bislett Games. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
I NORGE: Asafa Powell landet i dag på Gardermoen. Etterpå gikk han offensivt ut og lovte en god tid under fredagens Bislett Games. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix Vis mer

Snartur

Sprintkongen som holder verdensrekorden på 100 meter med 9,77 sekunder, er bare på en snartur i Europa denne gangen.

- Jeg reiser rett tilbake til det nasjonale mesterskapet på Jamaica lørdag formiddag. Så kommer jeg tilbake til Golden League-stevnene i Paris og Roma i begynnelsen av juli, og da kommer jeg til å ha base i Europa til VM i Osaka, fortalte Powell.

- Hva er det viktigste for deg denne sesongen; VM-gull i Osaka, Golden League-jackpot-en (1 million dollar) eller å sette verdensrekord?

- Først og fremst satser jeg på VM-gull. Det har jeg trent og forberedt meg til i hele vinter. Deretter er målet mitt å slå verdensrekorden. Da må jeg under 9,77 sekunder. Det er fort, men jeg mener jeg bør være i stand til det i løpet av sesongen, sa Powell.Han ga ingen forhåpninger om å kunne løpe så raskt allerede på Bislett fredag kveld, for det er litt for tidlig på sesongen. Men utover i juli, i oppkjøringsfasen til VM, bør det være muligheter.

Skadeproblem

- Jeg slet med en skade i vinter, så jeg kan ikke si at forberedelsene mine har vært helt optimale. I en hel måned kunne jeg ikke trene som jeg ville. Nå er jeg helt kvitt skaden og føler meg 100 prosent, men det er ikke til å komme fra at skaden satte meg litt tilbake, sa Asafa Powell til NTB på Gardermoen.

Likevel mente han at skaden ikke ville ha noen betydning for VM-formen i og med at det fortsatt er over to måneder til mesterskapet i Japan.

Powell lover tid under 10 blank

Han skrev tidlig kontrakt med Svein Arne Hansen om å løpe Golden League-stevnet på Bislett. Powell ville i utgangspunktet ikke binde seg til de andre stevnene i GL-serien på grunn av oppkjøringen til VM, men for et par uker siden, sa han ja også til resten av Golden League-arrangørene.

- Golden League er morsomt, for der møter jeg flere av de beste. Derfor kommer jeg også til å kjempe for å være med i kampen om dollarmillionen, men det blir ikke lett å vinne, mente en blid og smilende Asafa Powell på plass i Oslo.

Han er utvilsomt klar for topptid på 100-meteren fredag kveld.

(NTB)