ÅRSBESTE: Asafa Powell satte ny årsbestetid på 100 meter med 9,82 sekunder. Han har løpt fortere tidligere i år, blant annet på Bislett sist uke, men da med for sterk medvind. Jaysuma Saidy Ndure (t.h.) fikk krampe i leggen i det han forlot startblokkene, men løp likevel på 10,17 og ble nummer fire. Foto: Ettore Ferrari, EPA/Scanpix
ÅRSBESTE: Asafa Powell satte ny årsbestetid på 100 meter med 9,82 sekunder. Han har løpt fortere tidligere i år, blant annet på Bislett sist uke, men da med for sterk medvind. Jaysuma Saidy Ndure (t.h.) fikk krampe i leggen i det han forlot startblokkene, men løp likevel på 10,17 og ble nummer fire. Foto: Ettore Ferrari, EPA/ScanpixVis mer

Powell med ny årsbeste på 100 m

Løp på 9,82 i Roma. Ndure fikk krampe i startblokkene.

|||
Jaysuma Saidy Ndure fikk ødelagt 100-meteren sin i Roma i dag på grunn av krampe. Han løp likevel inn til 10,17 sekunder.

Men det norske sprinthåpet var sjanseløs i kampen mot Asafa Powell som løp inn til årsbeste i verden med 9,82 sekunder.

Powell var ikke lynrask ut av blokkene, men brukte ikke mange stegene på å få opp toppfarten, og han var helt suveren, akkurat som i Oslo for en liten uke siden da han løp inn til fantomtiden 9,72 sekunder med litt for mye vind.

- Jeg merket leggkrampen med en gang jeg startet. Det stakk til i det jeg forlot blokkene, sa Jaysuma Saidy Ndure som løp tre hundredeler svakere enn på Bislett sist fredag.

- Når man vet at Jays slet med krampe i leggen, må jeg si at dette var et veldig godt resultat, sa sportssjef Ronny Nilsen til NTB. Han var på plass i Roma og fulgte løpet ringside,

Vondt i foten Ved siden av Ndure var også hinderløperen Karoline Bjerkeli Grøvdal med i Golden Gala i kveld. Hun fikk det ikke til å klaffe og løp 12 sekunder svakere enn på Bislett. Bjerkeli Grøvdal var ikke fornøyd med 9.51,29, men den litt skuffende innsatsen hadde sin forklaring.

- Jeg sliter med smerter i foten, og jeg fikk heller ikke til hinderpasseringene. Særlig slet jeg over vanngrava. To ganger var jeg nedi med hendene. Det tapte jeg mye på og var en periode helt sist, sa Bjerkeli Grøvdal etter løpet.

Ronny Nilsen var rimelig fornøyd etter Roma-stevnet og reiser nå hjem for å ta ut laget til lag-EM på Fana stadion neste helg.

- Nå gjelder det å samle troppene før vi skal i aksjon i Bergen, sa Nilsen til NTB i kveld. Han vet at det blir tøft å holde plassen blant de 12 beste friidrettsnasjonene i Europa, men sjansen er der hvis de norske utøverne yter opp mot sitt maksimale.

Moore vant Lashauntea Moore som var først over mål på 200 meteren i Oslo fredag, men som ble disket for å ha løpt i feil bane, gikk til topps på 100 meteren i Roma. Hun løp inn til 11,04 etter at storfavorittene Mechele Barber og Shelly-Ann Fraser ble disket for å ha tjuvstartet.

Det var flere gode tider og prestasjoner i Roma. Lashinda Demus satte årsbeste i verden da hun gikk til topps på 400 meter hekk med 52,82 sekunder.

På 400 meter flatt for menn viste Jeremy Wariner at han er tilbake for fullt. Også han satte årsbeste i verden med 44,73.

I spyd for kvinner var tsjekkiske Barbora Spotakova suveren, mens høyde for kvinner ble den mest spennende øvelsen. Det endte med knepen seier til Blanka Vlasic foran amerikanske Chaunte Howard-Lowe. Begge klarte 2,03, men Vlasic vant fordi hun gikk over 2,01 meter i første forsøk, mens den amerikanske jenta måtte bruke alle tre forsøkene sine for å gå over den høyden.

(NTB)

HØYEST: Blanka Vlasic vant en spennende høydekonkurranse. Foto: Giampiero Sposito, Reuters/Scanpix
HØYEST: Blanka Vlasic vant en spennende høydekonkurranse. Foto: Giampiero Sposito, Reuters/Scanpix Vis mer