Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Powell mot Ndure på Bislett

Verdens raskeste kommer til Norge.

(Dagbladet.no) Nå er det klart at verdens raskeste mann Asafa Powell kommer til Norge og Bislett Games.

Dermed får Norges OL-håp på de korte distansene, Jaysuma Ndure, målt seg mot rekordmannen på hjemmebane. Og Bislett-general Steinar Hoen mener det er gode sjanser for norsk seier på 100-meteren.

- Dette blir et fantastisk oppgjør der det faktisk er realistisk at Jays kan tukte Powell, sier Hoen.

OL-finale er målet

Ndure slo gjennom med et brak forrige sesong, og har tatt viktige steg også i vinter. Det uttalte målet er å løpe så raskt at det blir OL-finale på ham i august - og i så fall vil han i toppform kunne kjempe om medaljene.

- I fjor var Powell overlegen på de første 60 meterne, mens Jays hadde like stor maksfart. I vinter har Jays forbedret seg med to tideler på 60-meteren (fra 6,77 til 6,55) og på mange måter utliknet forskjellen fra i fjor, sier Hoen.

I fjor løp han inn til to norgesrekorder. 10,06 på 100 meter gjorde ham til den 19. raskeste mannen i verden. Mens strålende 19,89 på den dobbelte distansen skaffet ham en femteplass på verdensrankingen. Tida ville faktisk gitt VM-sølv i Osaka i fjor høst.

Derfor legger han ikke skjul på at han blir skuffet hvis det ikke blir OL-finale på ham. Samtidig:

MØTES IGJEN: Jaysuma Ndure løp mot Asafa Powell da verdens raskeste mann satte ny rekord med 9.74 i Italia i fjor. Foto: AP
MØTES IGJEN: Jaysuma Ndure løp mot Asafa Powell da verdens raskeste mann satte ny rekord med 9.74 i Italia i fjor. Foto: AP Vis mer

- Målet denne sesongen er bare å løpe fort. Fortere enn i fjor. Fortere enn 10,06 og 19,89., sa Ndure til Dagblade nylig.

Håper på norsk rekord

Steinar Hoen tror på en festkveld i Oslo 6. juni.

- Med et entusiastisk Bislett-publikum i ryggen bør Jays får en liten hjemmebanefordel som kan føre til en fantastisk kveld, sier Hoen.

Verdensrekorden til Powell er på 9,74 og Hoen vil ikke reklamere med at det kan bli ny verdensrekord. Men han håper på ny norsk rekord.

- Kanskje vi kan få Jays under 10 sekunder for første gang, sier Hoen.

Det kan også bli en 200-meter med Ndure på Bislett - distansen som var hans beste forrige sesong.

image: Powell mot Ndure på Bislett
SATSER MOT OL: Jays har ett stort mål for sesongen - og det er OL-finalene i Beijing.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media