ÅRSBESTE: Asafa Powell er tilbake på sprinttronen etter å ha løp 100-meteren på 9,84 i et World Challenge-stevne hjemme på Jamaica lørdag. Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino
ÅRSBESTE: Asafa Powell er tilbake på sprinttronen etter å ha løp 100-meteren på 9,84 i et World Challenge-stevne hjemme på Jamaica lørdag. Foto: AP Photo/Alessandra TarantinoVis mer

Powell slo til med årsbeste i verden

Bolt riktignok ikke med.

Asafa Powell er tilbake på sprinttronen etter å ha løp 100-meteren på 9,84 i et World Challenge-stevne hjemme på Jamaica lørdag.

Det er den raskeste tiden i verden i år, men det hører med til historien at Usain Bolt, som blir regnet for å være planetens raskeste mann, ikke deltok.

Amerikaneren Ryan Bailey tok annenplassen i Kingston med 9,93, mens veteranen Nesta Carter løp inn til tredjeplass med 9,98.

- Jeg visste at jeg var i stand til å løpe fort og godt under ti sekunder. Det skjønte jeg etter at jeg løp på 10,08 i motvind og på «en helt død» bane i Guadeloupe for ikke lenge siden, sa Powell etter løpet og seieren.

Han hadde verdensrekorden på 100 meter fra 2005 til 2008 med 9,72 sekunder, men da Bolt vant OL-gullet sitt i Beijing, forsvant også rekorden til Powell.

Utestengt I 2013 ble Asafa Powell tatt for å ha brukt et forbudt stoff. Han ble utestengt fra det gode selskap, men utestengelsen var ferdig sonet i fjor, og nå er han på full fart tilbake igjen. Han sier at VM i Beijing er det store målet for ham, og med 9,84 har han satt standarden og fått en flott start på sesongen.

Han har ikke løpt raskere på 100-meteren siden i Lausanne i 2011, da han klarte 9,78 sekunder, så det var virkelig et stort og flott løp han fikk til på hjemmebane lørdag.

- Det er klart dette er stort for Asafa og alle som bryr seg om ham, å se at han er tilbake med et så flott løp, sa agenten hans, Paul Doyle etter lørdagens oppvisning.

- Vi visste at han hadde det i seg. Derfor er vi veldig glede for at han kom seg vel gjennom løpet uten å pådra seg noen skader. Han hadde også både vinden og publikum på sin side, la agenten til.

Mer trening Ryan Bailey var sjanseløs mot Powell lørdag, og han innså at han har en jobb å gjøre for å matche både Powell og Usain Bolt. Sistnevnte var til stede på stadion i Kingston via en poster, og det bildet minnet amerikanske Bailey om at ikke bare Powell kommer til å bli en stor konkurrent denne sesongen.

Men det meste dreide seg om Asafa Powell lørdag kveld. Han var selvsagt fornøyd, men sa han ikke kom til å hvile på laurbærene.

- Nå bærer det rett tilbake til treningsbanen. Foreløpig er det bare knallhard trening som gjelder. Jeg skal tilbake til basistreningen, selv om jeg løp bra og er fornøyd med dette løpet.

Powell sa også at planene hans går ut på å være med i to 100 meterløp før VM-uttakingen til Jamaica i juni. Han har, blant annet, blinket seg ut Diamond League-stevnet i Roma.

(NTB)