Powell slo til med årsbeste i verden

Bolt riktignok ikke med.

ÅRSBESTE: Asafa Powell er tilbake på sprinttronen etter å ha løp 100-meteren på 9,84 i et World Challenge-stevne hjemme på Jamaica lørdag. Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino
ÅRSBESTE: Asafa Powell er tilbake på sprinttronen etter å ha løp 100-meteren på 9,84 i et World Challenge-stevne hjemme på Jamaica lørdag. Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Asafa Powell er tilbake på sprinttronen etter å ha løp 100-meteren på 9,84 i et World Challenge-stevne hjemme på Jamaica lørdag.

Det er den raskeste tiden i verden i år, men det hører med til historien at Usain Bolt, som blir regnet for å være planetens raskeste mann, ikke deltok.

Amerikaneren Ryan Bailey tok annenplassen i Kingston med 9,93, mens veteranen Nesta Carter løp inn til tredjeplass med 9,98.

- Jeg visste at jeg var i stand til å løpe fort og godt under ti sekunder. Det skjønte jeg etter at jeg løp på 10,08 i motvind og på «en helt død» bane i Guadeloupe for ikke lenge siden, sa Powell etter løpet og seieren.

Han hadde verdensrekorden på 100 meter fra 2005 til 2008 med 9,72 sekunder, men da Bolt vant OL-gullet sitt i Beijing, forsvant også rekorden til Powell.

Utestengt I 2013 ble Asafa Powell tatt for å ha brukt et forbudt stoff. Han ble utestengt fra det gode selskap, men utestengelsen var ferdig sonet i fjor, og nå er han på full fart tilbake igjen. Han sier at VM i Beijing er det store målet for ham, og med 9,84 har han satt standarden og fått en flott start på sesongen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.