Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Powell tangerte 100-meter-rekorden

Løp på 9,77 sekunder - igjen. - Jeg kan løpe så raskt jeg vil.

(Dagbladet.no): Sprinteren Asafa Powell tangerte søndag sin egen og Justin Gatlins verdensrekord på 100-meter, melder nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Tangeringen av verdens beste tid skjedde under Grand Prix-løpet i Gateshead, England.

- Dette er hvordan du setter en verdensrekord. Som jeg har sagt, kan jeg løpe så raskt jeg vil, når jeg vil. Jeg sa at jeg skulle gjøre mitt beste her, og jeg sviktet ikke, sier Powell til nyhetsbryået AP.

Har mer inne

Samtidig avslørte han at treneren ikke var fornøyd med avslutningen hans søndag. Det må bety at han har enda høyere hastighet inne.Han deler fra før rekorden med Justin Gatlin, og jamaicanske Powell har også tidligere løpt 100 meter på 9,77 sekunder.

Det skjedde i Aten i Hellas i fjor. Deretter tangerte Gatlin tiden under et løp i Qatar 12. mai i år. Inntil søndag var han derfor alene om årsbeste i verden.

Møtes 28. juli

Søndag deltok ikke Gatlin fordi agenten hans mener kontrakten ikke forplikter ham til å møte Powell ennå.

9,77 SEK.: Asafa Powell smiler foran plakaten som fastslår at han har tangert verdensrekorden. Foto: PHIL NOBLE/REUTERS/SCANPIX
9,77 SEK.: Asafa Powell smiler foran plakaten som fastslår at han har tangert verdensrekorden. Foto: PHIL NOBLE/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Men den 28. juli møtes de verdensrekordholderne, som nå har løpt på VR-tiden til sammen tre ganger, under et Grand Prix-stevne i London.

Da vil det kanskje avgjøres hvem som egentlig er verdens raskeste mann.

VANT LETT: Asafa Powell (f.v.) vant foran blant andre de to britene Mark Lewis Francis og Dwayne Chambers.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling