Powell vant etter målfoto

Jays på 6. plass.

FAVORITTSEIER: Den tidligere verdensrekordinnehaveren Asafa Powell vant 100-meteren på Bislett. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
FAVORITTSEIER: Den tidligere verdensrekordinnehaveren Asafa Powell vant 100-meteren på Bislett. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

|||BISLETT (Dagbladet.no): En av kveldens hovedattraksjoner, 100-meteren med Asafa Powell i spissen, ble superjevn.

Både den tidligere verdenseneren Asafa Powell (Jamaica) og Daniel Bailey (Antigua og Barbuda) løp inn til 10,07, men Powell ble dømt foran.

Powell sa før løpet at han følte seg i bra form, til tross for at han har slitt litt med en ankel de to siste månedene. Målet var å forbedre årsbestenoteringa på 9,97 på Bislett.

Det klarte han ikke, men han sikret seg i hvert fall seieren.

- Det ble jevnt, men en seier er en seier. Jeg følte meg ikke helt i slag, og var ikke rask nok ut av startblokkene. Avslutningen var heller ikke god nok, sier Powell til NRK.

Misfornøyd Jays
Jaysuma Saidy Ndure hadde før Bislett-løpet 10,14 som beste tid i år, og de to siste ukene har han jobbet mye med fart og start. På Bislett klarte han derimot bare en sjetteplass og 10,23.

MÅLFOTO: Daniel Bailey fikk samme tid som Asafa Powell, men Powell ble dømt foran. Jasuma Saidy Ndure kom på 6. plass. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
MÅLFOTO: Daniel Bailey fikk samme tid som Asafa Powell, men Powell ble dømt foran. Jasuma Saidy Ndure kom på 6. plass. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer

- Dette var ikke bra. Det er det dårligste løpet jeg har løpt i år. Beina var bra, men jeg ventet litt for lenge i starten, sier Jays til NRK.

Da Dagbladet møtte ham litt seinere på kvelden, fortalte han at han tidlig skjønte at det ikke kom til å gå bra.

- Jeg merket fra starten at jeg var langt bak, og da gadd jeg ikke følge med.

Ndures norske rekord er på 10,01, ei tid han løp inn til i Doha i fjor.

- Ingen supermenn
Han har et stykke fram til Powells personlige rekord, som er på 9,72 sekunder. Verdensrekorden til Usain Bolt er på 9,69 sekunder, men Powell føler ikke at landsmannen er uslåelig.

- Nei, det finnes ikke supermenn. Jeg kan fortelle deg at jeg trodde jeg selv var uslåelig helt til jeg ble slått. Nå er det min tur til å slå tilbake. Bolt har vært i litt bedre form enn meg tidlig på sesongen. Derfor gikk det som ventet i det jamaicanske mesterskapet, men det skal ikke fortsette slik utover i sesongen, sa verdens nest raskeste mann til NTB i går.