Powell vil ha både VM-gull og verdensrekord

Rask bane i Osaka.

Asafa Powell, verdens raskeste mann, har en dobbel målsetting i VM i Osaka. Han vil ikke bare ha VM-gull, men tar gjerne med ny verdensrekord på kjøpet.

- Det er en veldig rask bane her i Osaka. Derfor mener jeg det er fullt mulig å sette verdensrekord og løpe under 9,77 sekunder. Dersom forholdene er gode nok, kan jeg sette ny rekord. Formen min er i alle fall bra nok til, sa Powell da han ankom VM-byen tirsdag.

Men det er ikke Powell som har den beste tiden på 100 meter i verden i år. Det er det amerikaneren Tyson Gay som har. Han har 9,84, og raskere enn det har ingen vært denne sesongen.

- Nå ser jeg fram til endelig å få løpe mot Tyson Gay i år. Det kan bli en flott duell, og det kan gå fort. Selv om jeg håper på rekord og mener det er mulig å løpe under 9,77, så er det å vinne VM-gull det aller viktigste for meg her i Osaka, sa Asafa Powell ved ankomst til VM-byen.

På grunn av visse visaproblemer ankom han Osaka litt etter planen, men uten at det virket å ha noe å si for sprinteren fra Jamaica.

(NTB)

RASKEST I VERDEN? Asafa Powell stiller store krav til seg selv foran friidretts-VM i Japan. Foto: Scanpix/Reuters
RASKEST I VERDEN? Asafa Powell stiller store krav til seg selv foran friidretts-VM i Japan. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer