Powell vil hjem

Magnus Powells to mål i går kan ha vært hans siste på Åråsen. Lillestrøm-spissen lengter hjem til Sverige.

ÅRÅSEN (Dagbladet): Magnus Powell har vært gjennom et skademareritt de siste par åra. Men i går viste 28-åringen glimt av det han leverte i 2001. Begge målene hans før pause var typiske Powell-mål. Etter hjørnespark, i et folksomt felt, ofret svensken seg og avlyste Odd Grenlands medaljejakt med 2- 0 og 3- 0 før pause.

- Det var godt å få det til. I dag hadde vi mer fart og trøkk i angrepene våre, oppsummerer Powell etter kampen.

Tre døtre

At Powell er i form, er godt nytt for kanarifuglene. Men spissen med fortid i Örebro og Helsingborg har ikke bare godt nytt å komme med til fansen.

- Jeg kan godt tenke meg å flytte hjem til Sverige, sier Powell til Dagbladet.

- Hva er det som taler for at du forlater LSK?

- Egentlig det meste, sier trebarnspappa Powell med et smil, før han utdyper:

- Jeg har vært her i fire år, og for barnas del er nok det kanskje nok. Vi føler oss jo ikke helt som hjemme her.

Men selv om Sverige frister, understreker Powell at han har hatt og har det veldig bra i Lillestrøm. Og kontrakten hans med de gule og svarte går ikke ut før i 2006.

- For all del. Det har vært fire fine år. Vi får se hva som skjer.

Verst siden 1987

Arne Erlandsen virker ikke overrasket når han får høre at Powell signaliserer en Sverige-retur, men er rask med å si at Powell er under kontrakt ut 2006. Lillestrøm-treneren er mest opptatt over å glede seg over at Powell i det hele tatt snører på seg fotballskoa.

- Powell ble erklært fotballinvalid. At han har spilt så mye som han har denne sesongen, er veldig gledelig, sier Erlandsen til Dagbladet.

Lillestrøm- Odd Grenland 3- 0

(3- 0). Mål: 1- 0 Arild Sundgot (21), 2- 0 Magnus Powell (36), 3- 0 Powell (45). Dommer: Roy Helge Olsen, Våg. Gult kort: Torgeir Bjarmann, Lillestrøm, Jan-Frode Nornes, Odd. Tilskuere: 6018.

Han minner om hvor vanskelig det er å få spisser til Lillestrøm. Klubben jobbet i to år for å finne en erstatter for Clayton Zane og har holdt på i et halvt år for å erstatte kreftsyke Uwe Rösler.

For både Erlandsen og Powell er helt klare på hvorfor ikke Lillestrøm ligger høyere på tabellen:

- Vi har ikke hatt to friske spisser gjennom sesongen.

Arild Sundgot (1) og Magnus Powell (2) gjorde måljobben i går, men det er i angrep det har sviktet for Lillestrøm denne sesongen. Ikke siden 1987 har Lillestrøm scoret færre mål i snitt per kamp.

I lys av den statistikken bør LSK gjøre hva de kan for å beholde gårsdagens tomålsscorer.