PÅ DIAMANTJAKT: En sprudlende Asafa Powell (t.h.)  møtte media i forkant av fredagens Bislett Games. Den lynraske jamaicaneren håper nå å kunne sette ny årsbeste i verden når han blant annet møter Jaysuma Saidy Ndure (t.v.).Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
PÅ DIAMANTJAKT: En sprudlende Asafa Powell (t.h.) møtte media i forkant av fredagens Bislett Games. Den lynraske jamaicaneren håper nå å kunne sette ny årsbeste i verden når han blant annet møter Jaysuma Saidy Ndure (t.v.).Foto: Cornelius Poppe / ScanpixVis mer

Powell vil sette ny årsbeste i verden på Bislett

- Fullt mulig om arrangørene holder det de lover.

|||Asafa Powell satser på å vinne en diamant i Diamond League, men han satser også på å løpe under 9,83 på Bislett fredag.

Dersom det går greit, kommer han til å sette ny årsbeste på 100 meter i verden denne sesongen.

- Dersom forholdene blir som arrangørene her i Oslo lover, er det fullt mulig å løpe veldig fort på Bislett. Jeg er i alle fall i form til det, og jeg kan love deg og alle andre at jeg skal gi alt jeg har.

- Dersom det blir mulig å løpe ned på 9,5-tallet, så gjør jeg det, lover Asafa Powell overfor NTB. Han var i kjempehumør da han møtte norsk og internasjonale presse i Oslo onsdag.

- Forberedelsene mine før denne sesongen har vært veldig bra. Jeg har variert treningen på en helt annen måte enn tidligere, og jeg har fått vært skadefri. Det er nok hovedårsaken til at jeg har løpt så bra til nå.

- Det har vært viktig for meg å trene spesielt på avslutningene av 100-meteren, for der har jeg hatt en svakhet tidligere. Starten min har alltid vært god. Jeg tror den treningen jeg har gjort i år har virket bra, sier han.

Mye moro
Asafa Powell har vært en gjenganger på Bislett de siste årene, og han var trofast mot Oslo og kom i år også, selv om det er mange stevner å velge mellom. For Steinar Hoen og co. i Bislett Alliansen er det en ekstra fjær i hatten å ha verdens raskeste mann i øyeblikket på plass.

- Det har vært mye moro her i Oslo, og jeg trives på Bislett. I år har jeg dessuten jobbet hardt, men alt har klaffet veldig fint, og til og med teknikken sitter som den skal, sier Powell

- De siste to årene har vært preget av skader for min del, men i år har det vært annerledes. Derfor kan jeg ikke huske forrige gang jeg åpnet en sesong så bra som jeg har gjort nå, sier han.

Powell er helt unik. Han har holdt verdensrekorden på 100 meter fire ganger, og i løpet av karrieren sin har han vært under 10 sekunder på 100-meteren hele 62 ganger. Ikke mange klarer å matche den statistikken.

Sterkere
Det har ikke vært mye i treningen Powell har gjort annerledes før denne sesongen enn tidligere, men at han har klart å holde seg skadefri, har vært viktig.

- Jeg vil si at jeg er blitt litt sterkere over hele linjen, men jeg har ikke fått mer muskler eller blitt noe større enn jeg har vært før, sier han til NTB.

- Og hva er målet ditt i år uten noe internasjonalt mesterskap å gå inn for?

- Diamond League er viktig. Det er om å gjøre å vinne diamanten, og jeg satser selvsagt på det.

- Tenker du på å sette verdensrekord?

- Nei, jeg tenker ikke mye på det, men for å være helt ærlig så drømmer jeg om det innimellom. Noen ganger ser jeg for meg at jeg løper over mål og ny verdensrekord blinker på resultattavla i bakgrunnen, sier Powell smilende.

- Når blir det første møtet mot Usain Bolt?

- Det kommer bare han blir helt frisk og skadefri. Med en gang han er tilbake, skal vi møtes, og jeg må si at jeg virkelig gleder meg og ser fram til det, sier Asafa Powell to dager før han skal i aksjon mot, blant andre, Jaysuma Saidy Ndure på Bislett.

 (NTB)