Power-Powell

LILLESTRØM (Dagbladet): Magnus Powell (26) pumper jern for å ta gull. - Jeg innser at jeg er et treningsprodukt. Skal jeg og LSK ha sjanse til å vinne serien, må vi ta i det lille ekstra. På hver eneste trening, smiler svensken, som har laget fem mål på fire kamper.

Det høres ut som en klisjé, men Magnus Powell vet hva som skal til for å vinne. Etter tre sølvmedaljer i Allsvenskan, tok han endelig gull sammen med Helsingborg i 1999.

- Det var en fantastisk opplevelse å vinne. Det er noe jeg vil oppleve igjen. Derfor prøver jeg å lære de andre gutta på LSK hvordan man får den vinnerfølelsen, sier han.

- Hvoran lærer du dem det?

- Jeg prøver å gå foran på trening. Fortelle at det er viktig å yte maksimalt. Og så har jeg hatt med lagkamerater hjem for å vise dem gullmedaljen min, og vist dem bilder fra seiersfesten i Helsingborg. Prøve å fortelle hvor bra det føles å ta gull.

Magnus Powell

Født: 28. oktober 1974

Klubb: Lillestrøm

Tidligere klubber: Vrebro og Helsingborg

Posisjon: Spiss

Sivil status: Gift med Maria, og har barna Jennifer (6) og Stephanie (2)

Hockey

LSK-trener Arne Erlandsen beskriver Powell som en treners ønskedrøm: profesjonell, og meget treningsvillig. Svenskens overkropp er uvanlig muskuløs til ballsparker å være.

- Bryst- og magemusklene er viktigst å trene for en fotballspiller. Det bedrer balansen, forklarer Powell, mens han drar noen runder i «butterflyen» på LSKs faste treningsstudio.

Fram til han var 16 år spilte han nesten bare hockey.

- Jeg var keeper, så det var ikke særlig relevant for fotballen.

- Men fotballkeeper ble du ikke?

- Å nei, jeg er redd for ballen. Hopper unna hvert eneste skudd, ler han.

- Er det mulig?

- Som hockeykeeper er man veldig beskyttet med hjelm og «pads». Det er noe annet i fotball. For ikke å snakke om bandy og håndball. De som tør det, er gale i hodet.

Kan ta gull

Powell har bare spilt fire kamper siden ankelskaden han pådro seg i mars. Likevel har han scoret fem mål. Det takker han laget for.

- Hadde ikke laget vært i form, hadde ikke jeg heller gjort det bra.

- Kan LSK ta gull?

- Ja, men klubbens politikk er å si at vi går for e-cup og medalje.

Powell, som har to døtre fra før, venter sitt tredje barn i november og har følgende plan for høsten:

- Jeg feirer bursdag den 28. oktober. Samme uka hadde det vært perfekt om vi sikra oss seriegullet. Uka etter vinner vi cupfinalen, før kona til slutt føder vår første sønn. Det hadde vært noe, ler han.

MACHO MUSKELBUNT: Magnus Powell bruker flere timer i trimrommet enn de fleste andre fotballspillere. - Bryst- og magemusklene er viktigst å trene for en fotballspiller, sier han.