Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pozdnjakov: – Utestengelsen gjelder ikke for meg 

Russlands OL-komité er utestengt fra vinterlekene i Pyeongchang. Likevel dukket visepresident Stanislav Pozdnjakov opp i OL-byen tirsdag.

DUKKET OPP: Vispresident i Russlands OL-komité, Stanislav Pozdnjakov, mener at han ikke er utestengt fra OL og dukket derfor opp i Pyeongchang. Foto: Stehen Wade/AP
DUKKET OPP: Vispresident i Russlands OL-komité, Stanislav Pozdnjakov, mener at han ikke er utestengt fra OL og dukket derfor opp i Pyeongchang. Foto: Stehen Wade/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pozdnjakov snakket med journalister i det olympiske pressesenteret i Pyeongchang.

– Utestengelsen gjelder ikke meg. Dere må lese gjennom IOCs avgjørelse, sa han.

Han ser ut til å ha funnet et smutthull i vedtaket, skriver nyhetsbyrået AP.

– IOC har utestengt presidenten og generalsekretæren, men det står ingenting om visepresidenten eller andre medlemmer av OL-komiteen, la visepresidenten til.

Russland er utestengt fra vinterlekene i Pyeongchang etter avsløringen om statsstøttet dopingjuks. Samtidig har IOC åpnet for at enkelte russere kan delta i vinterlekene i februar under nøytralt flagg.

Totalt har 60 utøvere og ledere anket IOCs utestengelse etter at CAS i forrige uke frifant flere utøvere for doping under Sotsji-OL.

(©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!