Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Korrupsjon i fotball

PR-byrå betalte én milliard til FIFA

Hørt om Torneos u Competencia før?

KORRUPT REGIME: Sepp Blatter er suspendert og tiltalt i den enorme korrupsjosnsskandalen som omgir Fifa. Foto: AFP / FABRICE COFFRINI/ NTB Scanpix
KORRUPT REGIME: Sepp Blatter er suspendert og tiltalt i den enorme korrupsjosnsskandalen som omgir Fifa. Foto: AFP / FABRICE COFFRINI/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et argentinsk PR-byrå erkjenner at de i løpet av 15 år har betalt hundretalls millioner i bestikkelser og gaver til FIFA-ansatte for å få TV-rettigheter til VM-turneringer i fotball.

PR-byrået Torneos y Competencia er i en amerikansk domstol bedt om å betale tilsvarende én milliard for å slippe rettssak. I den store korrupsjonssaken rundet Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) er rundt 40 personer tiltalt.

Flere av dem har tilstått og inngått samarbeid for å få straffereduksjoner. Fem personer er satt i husarrest innen sakene deres kommer opp for retten neste år.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!