Prahl: - Jeg synes vi var best

Birkir (17) kunne blitt helten.

(Dagbladet.no): Ham-Kam - Viking 0-0.

Han er den yngste Viking, 17-åringen Birkir Bjarnason. Mot Ham-Kam i serieåpningen i kveld fikk islendingen sin debut i serien.

Bjarnason kunne fort blitt den aller største helten på Briskeby.

Åtte minutter etter pause, på stillingen 0-0, fikk midtbanespilleren en flott ball av Alexander Ødegaard. Der og da var det tre blåkledde mot en hvitgrønn.

3 mot 1

Men tenåringen misset på mottaket og fikk ikke tatt med seg ballen alene mot keeper. Han fikk tak i kula like etter, tok en vending og brente av.

Men skuddet havnet langt utenfor målet, og føyde seg inn i rekka av misbrukte sjanser i seriestarten.

Det åpnet med Markus Ringbergs forsøk etter en halvtime, da han vant en luftduell og stanget ballen mot nettaket. Men der var Viking-keeper Anthony Basso.

DEBUTANT OG NESTENHELT: Birkir Bjarnason fikk det ikke til når han plutselig var i scoringsposisjon. Her i duell med Tommy Øren. Alle foto: Scanpix
DEBUTANT OG NESTENHELT: Birkir Bjarnason fikk det ikke til når han plutselig var i scoringsposisjon. Her i duell med Tommy Øren. Alle foto: Scanpix Vis mer

Noen få minutter etter var det Ødegaards tur. Spissen som ble kjøpt fra RBK stakk fram og hadde bare Ivar Rønningen å lure. Men keeperens bein sto i veien.

Viking skapte kanskje mest på bortebane, men de fleste forsøkene endte som Bjarnasons. Altså utenfor mål.

- Slik kampen artet seg synes jeg vi må si oss fornøyd med det ene poenget. Ham-Kam er et vanskelig lag å møte, spesielt på en så ujevn bane. De slo mye langt og i perioder ble vi med på deres spill, sier Viking-trener Tom Prahl til aftenbladet.no.

Men Viking fikk avsluttet, som da Allen Gaarde fyrte av like før pause. Det var hardt og lurt - men til side for stengene. Eller som da Trygve Nygaard knallet til over mål, med smart dupp.

- Jeg synes vi var best i store deler av kampen, og det hadde ikke vært noe å si på om vi hadde tatt med oss tre poeng hjem, sier Prahl til ANB.

Soma god i debuten

På den andre side var Tommy Øren bare litt fotlær fra en scoringsdebut. Den tidligere Sogndal-vingen prøvde seg med volley, men siktet var ikke stilt inn riktig.

En annen debutant, Vikings Ragnvald Soma, spilte seg mer og mer opp i kampen. Eks-brannstopperen var flere ganger våken og god når Kamma prøvde seg.

Soma sto også på rett plass da Bassos retur ble sendt tilbake mot Viking-målet like før slutt.

Ett poeng var nok litt mindre enn lagene hadde håpet på.

- Ingen var dårlige og jeg syntes alle var villige til å kjempe. Forhåpentlig kommer finspillet etter hvert, sier Viking-trener Prahl.

Kamma-trener Frode Grodås benyttet anledningen til å rose Rune Buer Johansen, som spilte høyrekant etter en fjorårssesong på benken under Ståle Solbakken.

- Han gjør en veldig god jobb for oss i dag, og jeg er sikker på at han vil bidra med mye godt spill for oss utover sesongen, sier Grodås til Østlendingen.

• Din kommentar: Så du kampen? Hva synes du om Ham-Kam og Viking?

BOM: Viking-keeper Anthony Basso kontrollerer dette frisparket utenfor.
BOM: Trygve Nygård prøver seg.