Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Prahl kan ha fått sluttpakke på fire mill.

Trenerskifte som virkelig svir.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tom Prahl var en av Tippeligaens aller best betalte trenere. Og dermed en av de dyreste å kvitte seg med.

Finansavisen utarbeidet en oversikt over trenerlønningene tidligere i sommer. Svenske Prahl toppet, sammen med RBKs Per-Mathias Høgmo.

Årslønn: Mellom 2,5 og 3 millioner kroner.

Enige om å avslutte

I dag bekrefter Viking at klubben og Prahl er enige om å avslutte arbeidsforholdet. Klubben nevner ikke hva det innebærer økonomisk, og ville heller ikke på dagens pressekonferanse gå inn på detaljer.

Prahl hadde kontrakt ut neste år, og bare opsjon på to år til. Dersom Viking har punget ut lønn for ytterligere 16 måneder sitter den svenske gulltreneren igjen med en utbetaling på mellom 3,3 og 4 millioner kroner.

Trolig ligger den eksakte summen litt lavere. Trenerforeningens advokat Frode Elgesem uttaler seg på generelt basis:

- I saker hvor treneren er kastet på dagen, og hvor det foreligger en avskjedsliknende situasjon, så bør erstatninger ligge på godt over ett års kompensasjon. I tillegg kan det være snakk om oppreisningserstatning, dersom trenerens omdømme er ødelagt, sier Elgesem til Dagbladet.no.

FÅR MED SEG FALLSKJERM: Tom Prahl tar trolig med seg store penger etter ni måneder som trener i Viking. Foto: Scanpix
FÅR MED SEG FALLSKJERM: Tom Prahl tar trolig med seg store penger etter ni måneder som trener i Viking. Foto: Scanpix Vis mer

Den norske trenerforeningen har ikke vært involvert i forhandlinger mellom Prahl og Viking, og leder Teddy Moen kjenner ikke saken.

- Utgangspunktet i slike situasjoner er jo at en har skrevet en kontrakt for en hel periode. Så vil sluttpakken ofte bære preg av forhandlingere om en mindre sum med betingelser. Partene må gi og ta litt, sier Moen til Dagbladet.no.

Han berømmer Viking-styret for en skikkelig prosess med sin gamle trener.

- Du kan si at ofte opplever vi at rekkefølgen blir feil, treneren må gå først. Alt tyder på at Viking-ledelsen har opptrådd ryddig her, sier Moen.

Nordlie fikk to mill. i Start

I Start måtte Nordlie i etterkant forhandle. Da ble det til slutt hevdet at han fikk et oppgjør på to millioner kroner. Det var mindre enn 44-åringen ville mottatt med lønn ut kontraktsperioden fram til 2008.

Også Ivar Morten Normark, sparket TIL-trener, var i forhandlinger med sin klubb om sluttpakken. Han skal ha forlatt Alfheim med med 1,5 millioner.

Supporterne i Vikinghordane synes det er greit dersom Prahl forlater Stavanger med fire millioner kroner.

- Det er det samme som i arbeidslivet ellers. Når en leder må gå på grunn av resultatene får han sluttpakke. Sånn er det, sier talsmann Rune Oftedal til Dagbladet.no.