Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Praktfull RBK-kamp

Rosenborg vartet opp med festfotball på Lerkendal. Molde ble banket 5-0, og står fortsatt uten scoringer på bortebane. Dagbladet.no fulgte kampen direkte. Tippeliga-tabellen

- Det er lenge siden vi har spilt så bra angrepsfotball, sier tomålsscorer Frode Johnsen til TV2.

I drøyt 20 minutter var det en jevn og spennende kamp på Lerkendal. Molde fikk den første store sjansen da Fredrik Gustafson kom aleine med Espen Johnsen etter ni minutter.

RBK-keeperen kastet seg med beina først inn mot ballen, men traff moldespillerens bein 16,1 meter fra målet.

Dommer Rune Pedersen valgte å spare landslagets andrevalg for en tidlig dusj, og viste bare det gule kortet. Etterpå begrunnet toppdommeren det gule kortet med at han mente det ikke var åpen vei til mål om Gustafson hadde passert Johnsen. Han hadde nemlig en RBK-forsvarer i hælene.

- Jeg vurderer det slik at Rosenborg-backen har sjansen til å plukke opp ballen, sier dommer Pedersen til TV2.

En situasjon det garantert blir debatt om, men som etterhvert havnet i skyggen av Rosenborgs oppvisning.

1-0 i 25. minutt: Ståle Stensaas la inn på hodet til Frode Johnsen, som headet ned til Roar Strand. Skuddet hans kom bare halvveis til mål, men Harald Martin Bratbakk var våken mellom Molde-forsvaret og keeper Eddie Gustafsson og pirket inn 1-0.

2-0 i 29. minutt: Christer George har ballen ved dødilnja til venstre for mål, og vender innover. Petter Christian Singsaas feier ham overende med en upresis sklitakling. Brattbakk setter straffesparket sikkert i mål.

3-0 ett minutt på overtid i første omgang: Christer Basma kommer fram på høyreflanken og legger inn til Frode Johnsen som berisider ballen forbi Gustafsson.

4-0 i 57. minutt: Stensaas legger inn fra vensterkanten. En uoppmerksom Singsaas følger ikke bevegelsen til Frode Johnsen, som får heade uforstyrret i mål.

5-0 i 79. minutt: Øyvind Storflor er hårfint i offside, men blir ikke vinket av da Ørjan Berg spiller ham fram. Innbytter Storflor drar seg inn mot midten av feltet og smeller ballen i nettaket.

Etter å ha blitt totalt overkjørt på Lerkendal, har Molde trolig andre ting enn et par tvilsomme dommeravgjørelser å konsentrere seg om, selv om kampen selvsagt ville sett annerledes ut med en RBK utvisning etter 9 minutter.

RØDT KORT? Ingen var i tvil om at Espen Johnsen felte Fredrik Gustafson i denne situasjonen. Uenigheten dreier seg om hvorvidt Johnsen burde fått rødt kort i stedet for det gule Rune Pedersen ga ham.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media