Praktfullt - og håpløst

BRUGGE (Dagbladet): Fire baklengsmål på bortebane er fælt nok i seg selv. Ekstra ille blir det i en kamp der alt handler om å unngå dem. Men Rosenborg hadde ikke vært klare for sin fjerde Mesterliga på rad hvis de ikke hadde hatt evnen til å lære.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Derfor skal heller ikke gårsdagens uønskede dramatikk mot slutten ødelegge for mye av gleden over det som faktisk var overordnet alt annet i de to kvalifiseringskampene mot Brugge.

  • Sammenlagtseieren.
  • I den første kampen kom ikke Rosenborg i gang før pausen var over.
  • I går var de med fra start, men falt periodevis ned på nivået fra førsteomgangen i Trondheim.

Men avansementet burde naturligvis kommet på en mer overbevisende måte. Rosenborg er klare for Mesterligaen - men foreløpig mest på papiret. De to kvalifiseringskampene mot Brugge hadde vært veldig lette å glemme, var det ikke for at det var såpass mye å lære av dem.

Periodene kom ofte nok til å slippe inn et par mål for mye, og etterlate seg flere spørsmål enn svar foran en ny Mesterliga.

Men:

Slik har vi sett Rosenborg før på denne tida av året. Praktfulle og håpløse. I går kveld kom de ramlende inn til det aller gjeveste fotballselskapet som en gjest som kan skape alt fra de store skandalene til de uforglemmelige festene.

Men det er bare å se på resultatrekka fra Mesterligaen de siste årene for å forstå at det siste har skjedd oftest.

For Rosenborg har vilje til hele tida å lære. Og viktigst: De har evnen.

Meningsløs

Litt urettferdig, men mer sant enn vi ønsket og trodde:

Uten Sigurd Rushfeldt og den omdiskuterte bortemålsregelen hadde ikke Rosenborg vært i en ny Mesterliga.

Etter én omgang i går ville en slik påstand vært like meningsløs som dramatikken mot slutten av kampen.

Plutselig

For Rosenborg hadde tilsynelatende kontroll på 2-0-ledelsen. De glødet av konsentrasjon og overskudd - og var akkurat så beregnende i stilen som de hadde planlagt:

Solide bakover, giftige framover.

Bare litt normal presisjon fra Runar Berg og litt mer rutine fra Børge Hernes forhdindret en tidlig Rosenborg-ledelse.

Men Rosenborg slapp plutselig belgierne til i faser av kampen da det bare handlet om å være kjølige og kontrollerende i spillet.

Utfordringer

Det forteller mye om dagssituasjonen i klubben:

  • Laget er ikke godt nok samkjørt når motstanden ligger over Tippeliganivå. Prestasjonene varierer fra det praktfulle til det meningsløse. Overgangen til en god internasjonal motstander gir Rosenborg utfordringer som de må takle i farta, uten særlig erfaringsgrunnlag fra kampene i Tippeligaen.
    Mesterlig

En del blir nytt og uvant - og derfor ser det av og til litt klønete ut. Og derfor ender det i verste fall i baklengsmål - som litt for ofte i går.

Men: Gleden og optimismen ligger i at Rosenborg har en mesterlig evne til å løfte prestasjonene opp på det nivået som til enhver tid kreves - og forbløffende ofte enda litt lenger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer