Praktfullt, Daniel!

Stor Fredheim Holm avgjorde for VIF i thrilleren mot Start.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Vålerenga -  Start 3-2.

Islendingen Gunnar Heidar Thorvaldsson gjorde en god spiss-debut for Vålerenga, og viste at han kan bli den målgjøreren Ullevaal har savnet siden Steffen Iversen gjorde trønder av seg.

Kvelden tilhørte allikevel utvilsomt Daniel Fredheim Holm.

22-åringen driblet, løp, vant dueller og scoret et aldeles praktfullt mål. Det var en spiller som holdt et totalt annet nivå enn de 21 andre spillerne de første 45 minuttene.

Da han overlegent satte ballen i krysset fra straffemerket 25 minutter før slutt avgjorde han kampen til VIFs fordel.

Stakkars Start-back Kristoffer Paulsen hadde fått nok fem minutter før pause og sjanglet seg til benken for å bli avlastet av Inge Andre Olsen.

Men Vålerenga-moroa startet mye før.

Doffen ut med skade

SIKKER: Daniel Fredheim Holm storspilte mot Start, og var som banken da han fikk sjansen fra elleve meter. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
SIKKER: Daniel Fredheim Holm storspilte mot Start, og var som banken da han fikk sjansen fra elleve meter. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

20 minutter var gått da VIF-kaptein Christian Grindheim svingte ballen inn. Jørgen Jalland fanget opp nedfallsfruktene etter duellen og sendte hjemmelaget i føringen fra 7-8 meter via fingertuppene til Start-keeper Kenneth Høie.

Da hadde Kristofer Hæstad allerede kastet inn håndkleet. Midtbanekrigeren forsøkte flere ganger, men måtte gi seg med en fotskade. Nå kan landskampene til neste uke ryke.

Start kunne utliknet på et par farlige dødballer, men det var ikke ufortjent da Daniel Fredheim Holm fikk runde av drømmen av en omgang med å doble VIF-ledelsen.

Ballen ble slått inn i feltet og på 16 meter plukket Fredheim Holm opp andreballen. Teknikeren vippet ballen i være før han klinket den hardt oppunder tverliggeren. En aldeles praktfull scoring, men kanskje burde Start-keeper Høie ha plukket den - all den tid den gikk inn midt i mål.

Halvhjertet Start-lag

Mangel på selvtillit. Det så ut til å være Starts problem i 1. omgang. Spillerne så ikke ut il å ville ha ballen og løp halvhjertet på mange vanskelige pasninger. Derfor var det kjappe reduseringsmålet i 2.omgang perfekt.

Bare ett minutt var spilt da Jon Midttun Lie fikk slått inn. VIF-forsvaret var merkelig passive og det var slettes ikke Martin Borre. Dansken rev seg fri og banket inn reduseringa og tente nytt Start-håp på Ullevaal.

Start hevet seg kraftig etter reduseringa, flyttet spillet høyere opp i banen og begynte å produsere sjanser.

Praktfullt, Daniel!

Men, typisk nok for et lag i motgang: da Start-utlikninga lå i lufta, fikk Vålerenga straffe.

Jørgen Jalland falt overende i en duell, straffen så billig ut, men det kan ha vært en dytt i ryggen.

Daniel Fredheim Holm troppet opp og satte ballen iskaldt opp i krysset.

Spennende helt til slutt

Men Ullevaal-dramaet var ikke over.

Da 12651 tilskuere trodde at poengene var delt ut, fikk Start straffe.

Martin Borre slo langt inn i feltet og Inge André Olsen så ut til å få en dytt i ryggen. Det var nærmest en reprise av situasjonen minuttet før, og straffe klinket Ole Martin Årst nede i høyre hjørnet.

De siste 25 minuttene ble preget av stor vilje, men mane slitne bein. Begge lagene manglet det siste, lille ekstra til å omsette ballinnehav i klare målsjanser.

Praktfullt, Daniel!

Dermed tok Vålerenga sannsynligvis et definitivt steg ut av bunnstriden, mens Start nå ser ut til å måtte konsentrere seg om å klare kvalikk-plassen i Tippeligaen.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

RYKER LANDSKAMPENE? Kristofer Hæstad måtte forlate Ullevaal-matta allerede tidlig i første omgang.