Asensio med kanonmål

Praktmålet alle snakker om: - Sensasjonelt vakkert

Marco Asensio (21) er på alles lepper etter stjernetreffet mot Las Palmas.

STJERNETREFF: Se den ville scoringen til Marco Asensio her. Video: Viasat
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Real Madrid - Las Palmas 3-0 (1-0)

(FourFourTwo): Den store snakkisen på sosiale medier blant fotballelskere i går, var scoringen til Real Madrids Marco Asensio (21).

Spanjolen har for vane å score vakre mål fra langt hold, men i kampen mot Las Palmas overgikk han seg selv. Bortelagets keeper bokset ballen ut i returrommet, der Asensio dukket opp på litt over 20 meter og hamret ballen i vinkelen.

- Oi, oi, oi, oi, oi! Asensio med sesongens fjerde. Og for en goal!, ropte Viasat-kommentator Morten Langli.

Du kan se den vakre scoringen i videoen øverst i artikkelen.

- Ho, ho, ho. Det går ikke an å treffe bedre på halvspretten der. Den er limt opp i krysset. Det er en scoring av de helt sjeldne. Det er er sensasjonelt vakkert. Det er fotball på sitt aller beste, og Real Madrid leder 2-0, sa Langli.

Høster skryt

Og Langli var ikke den eneste som var over seg av begeistring for scoringen. Viasats La Liga-ekspert Petter Veland skrev følgende på Twitter:

« MARCO ASENSIO! HERREGUD FOR EN SCORING! »

Før han fulgte opp med:

«56' Real Madrid-Las Palmas 2-0, Marco Asensio! Ballen ut i returrommet, og Marco Asensio BLÆSTER kula opp i krysset. Fy faen for et treff!!»

Og det var flere medier som også lot seg rive med:

«Rett og slett blendende», skriver Sky Sports Spania.

«Bøy deg i støvet», skriver beIn Sports.

«Marco Asensio scorer et vidunderlig mål», skriver Marca.

«Asensio scorer et utrolig mål», skriver BBC.

«Asensio med en kandidat til årets mål!» skriver Sky Sports.

Toppscorer

Det var spanjolens fjerde ligascoring, og 21-åringen er dermed Real Madrids toppscorer denne sesongen. Samtidig var det viktig for en spiller som ikke har vist seg fra sin beste side den siste tiden.

- Det var en ny fin scoring. Jeg traff ballen godt, sier Asensio ifølge ifølge spanske Marca.

- Jeg var der på returen og klarte å sette ballen i mål, det var en fantastisk scoring, sier han videre.

Isco og Casemiro scoret de øvrige målene for de liljehvite. Samtidig gikk Cristiano Ronaldo igjen målløs av banen. Han står med én fattig scoring i La Liga denne sesongen.

- Vi er et lag, vi tenker ikke over hvem som scorer målene, sier Asensio.

Fire av scoringene hans denne sesongen har kommet fra utenfor 16-meteren.

Stortalent

Marco Asensio kostet bare Real Madrid 3,9 millioner euro (rundt 35 millioner norske kroner). Den summen virker latterlig lav nå, særlig i dagens marked.

Det var forrige sesong at han virkelig slo igjennom på den store scene. Det toppet seg med scoring i Champions League-finalen mot Juventus, hans tiende scoring i alle turneringer den sesongen.

Det er mange som lar seg blende av Asensios blendende teknikk, hurtige driblinger og fantastiske skuddbein. Men det er fotballhjernen hans og overblikket som er det fremste våpenet. Han spiller også med en selvtillit som få i samme alder har. Han har skikkelig tro på seg selv.

Når han spiller på venstrekanten kan han bruke farten og teknikken til å dra seg forbi forsvarere, og når han er mer sentralt i banen kan han styre spillet og lede og dirigere angrep.

Det var en periode det ble sagt at Asensio bare scorer fine mål. Mange vil nok særlig huske målet mot Sevilla i UEFAs Supercup-finale.

I går gjorde han det igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer