<strong> STERK START:</strong>  Henning Berg og Legia har ni poeng på tre kamper i europaligaen. Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo  / NTB scanpix
STERK START: Henning Berg og Legia har ni poeng på tre kamper i europaligaen. Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpix Vis mer

Praktscoring av Duda (19) sikret Legia-seier

Berg lags med god start i Europa League.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Onsdag tok Legia Warszawa sin tredje strake trepoenger i europaligaens gruppespill. Med 1-0-seieren borte mot Metalist Kharkiv virker avansementet trygt.

Etter onsdagens seier står Henning Bergs lag bokført med ni poeng og full pott i gruppe L etter tre kamper, som alle har gitt 1-0-seier. Lokeren og Trabzonspor har begge tre poeng og møtes torsdag.

 - Vi er veldig fornøyde. Vi kunne scoret flere mål, samtidig som forsvarsspillet var på et høyt nivå, sa Berg til klubbens nettsideetter kampen.

Mot Metalist Kharkiv i Ukraina var det Ondrej Duda som sikret seieren for gjestene med en fantastisk scoring i det 28. minutt. Det var 19-åringens første scoring i europaligaens gruppespill.

Slovaken mottok ballen ved hjørnet av 16-meteren før han på mesterlig vis tok seg forbi to motstandere, en av dem ved hjelp av tunnel, og banket ballen opp i nærmeste hjørne bak en sjanseløs Metalist-målvakt.

Duda ble hentet til den polske klubben i februar i år.

Det ukrainske laget var svært nær ved å utligne da det ble tildelt straffe tidlig i annen omgang, men keeper Dusan Kuciak reddet. Ifølge klubbens twitterkonto var dette 29-åringens første strafferedning siden han kom til Legia i 2011.

Med hjemmeseier mot poengløse Metalist Kharkiv i neste kamp kan Henning Berg allerede to kamper før endt gruppespill juble for avansement.

På grunn av urolighetene i Ukraina ble kampen spilt i hovedstaden Kiev i stedet for på klubbens hjemmebane i Kharkiv.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer