Praktscoring sikret Brann-seier

Oppskriftsmessig seier for Brann da de slo Bodø/Glimt.

PRAKTMÅL: Bismar Acosta ble dagens matchvinner.
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
PRAKTMÅL: Bismar Acosta ble dagens matchvinner. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpixVis mer
  • Bodø/Glimt - Brann 1-2 (1-2)

Brann tok et nytt steg mot medaljekampen etter at de slo Bodø/Glimt 2-1 på Aspmyra. Det som stjal mest fokus i kampen var derimot en praktscoring av Bismar Acosta. Midtstopperen scoret på en vakker volley etter klabb og babb i gultrøyenes felt.

- Han er enorm og en atlet. Jeg fikk først ikke med meg at det var han. Veton (Berisha) kunne scoret et slikt mål, men jeg fikk med meg i etterkant at det var ham, sier Lars Arne Nilsen om det fantastiske målet til Eurosport etter kampen.

Dette var 2-0-scoringen, og med den perla endte han altså opp som matchvinner, og sikret Brann tre nye poeng i Eliteserien.

Brann-initiativ

Det var Brann som tok initiativet tidlig i kampen, men det første kvarteret fikk vi ingen store sjanser i Bodø. Likevel så man et visst Brann-press i førsteomgang som de nok kunne si seg fornøyde med.

Etter en snau halvtime med press fra bergenserne skulle de endelig få betalt. Ballen blir gjennom av Bismar Acosta, og det ser ut til at Glimt-forsvaret skal ha kontroll på den. Men forsvaret feilberegner totalt, og Daouda Bamba får snappet opp ballen og scoret kveldens første mål.

Presset til Brann vedvarte etter scoringen, og om den første scoringen var en forsvarstabbe, så var den neste en praktscoring, enkelt og greit. Et innlegg fra høyre blir aldri klarert etter mye klabb og babb, og servitør på første scoringen, Acosta, bare smeller til på volley og setter ballen bak en utspilt Glimt-keeper.

Glimt tok over

Etter at Brann dominerte store deler av første omgang, kom Bodø/Glimt litt mer med i kampen, og få minutter før hvilen skulle også gultrøyene få hull på byllen. Det skjedde på en corner som inneholdt mange tøffe dueller, der ballen til slutt ender hos Fredrik André Bjørkan, som får kranglet ballen inn i mål. Dermed sto det 1-2 til pause på Aspemyra.

Glimt var mer med i andre omgang, men begge lagene maktet ikke å skape særlig store sjanser. Defensivt må man kunne si at Brann hadde relativt god kontroll, og Glimt-spillerne så slitt småfrustrerte ut mot slutten.

Både Bodø/Glimt og Brann snuser på medalje i Eliteserien, og en seier i dag ville naturligvis smakt godt for begge lagene. Etter Brann-seieren ligger Brann på en femteplass, mens Glimt ligger på fjerdeplass. Dette var Branns tredje strake seier.

Neste kamp for Brann er mot kriserammede Rosenborg.