Prandelli frykter Serbia etter sjokktapet

Møtes i Genoa tirsdag.

DER ER MÅLET: Cesare Prandelli måtte se Italia rusle av banen uten nettkjenninger mot Nord-Irland i går. Foto: Giampiero Sposito / Reuters / Scanpix.
DER ER MÅLET: Cesare Prandelli måtte se Italia rusle av banen uten nettkjenninger mot Nord-Irland i går. Foto: Giampiero Sposito / Reuters / Scanpix.Vis mer

||| Italias landslagssjef Cesare Prandelli tror Serbias 1-3-tap hjemme for Estland vil være til serbernes fordel i tirsdagens møte i Genoa.

Italia imponerte ikke nevneverdig da de avga sine første poeng i EM-kvalifiseringen med 0-0 mot Nord-Irland fredag. Men en langt større overraskelse var det at deres største utfordrer, Serbia, tapte 1-3 for Estland på hjemmebane.

Italia-sjef Cesare Prandelli tror tapet vil tenne serberne og gjøre dem vanskeligere å slå i tirsdagens møte mellom de to gruppefavorittene.

- Jeg ville foretrukket å møte et Serbia som ikke var såret. Tapet vil gjøre det komplisert for oss, sa han.

Samtidig understreket Prandelli at resultatene i gruppe C viser at det er jevnere enn forventet og at ingen kan regnes som sjanseløse til avansement.

- Estland er blitt beskrevet som et lag med semiamatører, men ikke i dette tilfellet. Det er en veldig balansert gruppe, og det vil komme flere overraskelser.

Etter fredagens kamper ligger Estland ett poeng bak Italia på andreplass i gruppen. Nord-Irland følger to poeng bak esterne med én kamp mindre spilt.

Før møtet med Serbia blir Italia kritisert for lagets manglende effektivitet foran mål. Italienske medier mener landslaget mangler gode spisser, men Prandelli er ikke enig, til tross for at han har rullert mye på midtspissplassene i sine fire kamper som sjef.

- Vi må tenke på hvilken spiss som passer best til hver enkelt motstander.

- Når det gjelder de brente sjansene, tror spissene ofte at de allerede har scoret når sjansen kommer, men i slike kamper må man være konsentrert og klinisk, sa Prandelli.

(NTB)