Pratet seg sjøl ned - så knuste han alt og alle

- Det er helt sant at jeg ikke har følt meg bra, sier suverene Martin Johnsrud Sundby (31).

SUVEREN IGJEN: Martin Johnsrud Sundby vant som han ville - igjen. Foto: NTB Scanpix
SUVEREN IGJEN: Martin Johnsrud Sundby vant som han ville - igjen. Foto: NTB ScanpixVis mer

BEITOSTØLEN: - Jeg har vært dønn ærlig, sier Martin Johnsrud Sundby når Dagbladet spør hvorfor i all verden han pratet seg sjøl ned før sesongstarten.

- Jeg følte meg ikke helt bra, det viste også flere at testene på rulleskimølla på Olympiatoppen. Jeg var ikke bra. Jeg tvilte på formen min. Men nå har det tydeligvis løsnet litt, sier Johnsrud Sundby.

- Det er visst ikke så verst likevel.

For han nekter ikke på at de to suverene seirene på Beitostølen kom som et resultat av gode prestasjoner. Prestesjaner i internasjonal toppklasse.

- Jeg gikk et bra skirenn i dag. Jeg løste det bra, likevel legger jeg ikke all verden i det, sier Johnsrud Sundby etter å ha tatt igjen Petter Northug med et minutt og slått toer Hans Christer Hollund med 47,4 sekunder i skøyterennet i dag.

Robbeinsbruddet kjente han knapt not til.

- Jeg var smertefri i går, og kjenner ikke så mye np heller. Jeg tror det var riktig valgt av meg å gå disse rennene. Det er godt å komme i gang, sier Johnsrud Sundby.

Sterkere Martin Johnsrud Sundby har prioritert staketrening i sommer.

Han fikk betalt for det i dag.

- Jeg merker at jeg er sterkere i overkroppen som et resultat av den spesifikke treninga på det. Derfor kunne jeg gå dobbeldans flere steder der andre tydeligvis ikke kunne det, sier Johnsrud Sundby.

En av hans store konkurrenter til å ta hjem sammnelagtseieren i verdenscupen i vinter, er selvsagt Petter Northug. Trønderen startet et minutt foran Johnsrud Sundby i dag, men fikk relativt kjapt Oslo-løperen i ryggen.

Betyr ingen ting - Hva legger du i det, Martin?

- Ingen verdens ting egentlig. Alle angriper dette forskjellig. Noen vil gi bånn gass. Noen vil teste ut ting. Petter kommer rett fra ekstremhøyde, noe jeg synes er veldig interessant.

- Jeg ønsker å snake mer med ham om erfaringene hans rundt det. Det er noe jeg kanskje kunne tenke meg å teste ut selv en gang, sier Martin Johnsrud Sundby.

For å være suverent best, er ikke nok for ham. Ikke så lenge det er mulig å bli enda litt bedre.