PREGET: Kurt Asle Arvesen har vært med på den norske versjonen av «Dropped» og er preget etter at ti personer omkom i forbindelse med den franske versjonen av serien. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PREGET: Kurt Asle Arvesen har vært med på den norske versjonen av «Dropped» og er preget etter at ti personer omkom i forbindelse med den franske versjonen av serien. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Preget Arvesen etter helikopterulykka: - Helt utrolig trist

- Spesielt å ha vært med på samme opplegg.

(procycling.no): Sent mandag kveld krasjet to helikoptre i luften i Argentina under innspillingen av den franske versjonen av realityprogramet, «Dropped».

Programmet dreier seg om at kjendiser blir sluppet av midt i ødemarken og skal finne fram til bebyggelse med elektrisitet.

I den franske versjonen gikk det imidlertid veldig galt.

Minst ti personer skal være drept ifølge nyhetsbyrået AFP, tre av dem idrettsstjerner fra Frankrike: Seileren Florence Arthaud (57), svømmeren Camille Muffat (25) og bokseren Alexis Vastine (28).

Norsk deltaker: — Forferdelig
I den norske versjonen av programmet som fortsatt går på TV-skjermen, deltok sportsdirektør i Sky og tidligere proffsyklist, Kurt Asle Arvesen.

Nordmannen har akkurat fått med seg nyheten når han snakker med procycling.no.

- Det er selvfølgelig helt utrolig trist og forferdelig. Det er spesielt når du har vært med på samme opplegget selv, sier Arvesen.

Han sier helikopterturene han tok del i under innspillingen foregikk helt normalt.

- Det var absolutt ingenting å frykte, sier han.

- Fikk sjokk
Arvesen kan heller ikke si noe om han ble fløyet av samme helikopter-team.

- Det har jeg ikke kjennskap til, sier den tidligere syklisten. 

Nordmannen var heller ikke bekjent av de avdøde.

I den norske utgaven av programmet er det denne uken semifinale. Der er Dag Otto Lauritzen programleder.

- Først av alt vil jeg si at dette er dypt tragisk, og jeg fikk sjokk da beskjeden om ulykken til den franske «Dropped»-produksjonen kom i natt. Det blir veldig nært når vi selv var på samme location i Argentina i fjor høst, sier Dag Otto Lauritzen til proclcling.no.

- Når man jobber med en omfattende tv-produksjon som «Dropped» står selvfølgelig sikkerheten i høysetet. I vår produksjon hadde vi med oss to sikkerhetseksperter som hadde gjort et grundig arbeid på alle innspillingsstedene i forkant, og som også var med hvert sitt lag under hele innspillingperiodenJeg er helt sikker på at den franske produksjonen hadde et like høyt sikkerhetsfokus som oss, men det er dessverre slik at man aldri har en 100 prosent garanti mot ulykker, sier Lauritzen.