Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballandslaget

Preget av plutselig dødsfall: - Ufattelig

Kongsvinger-spiller Adrian Lillebekk Ovlien (20) døde for en uke siden. Spilte sammen med Martin Ødegaard (19). Blir hedret på Ullevaal stadion i dag.

FORBEREDER KAMP: Martin Ødegaard og Norge spiller privatlandskamp mot Australia på Ullevaal i dag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FORBEREDER KAMP: Martin Ødegaard og Norge spiller privatlandskamp mot Australia på Ullevaal i dag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Norge – Australia, på TV 2 kl. 18.00

ULLEVAAL (Dagbladet): Privatlandskampen mellom Norge og Australia starter med ett minutts stillhet i dag. Årsaken er dødsfallet til Kongsvinger-spiller Adrian Lillebekk Ovlien som har rammet fotballfamilien hardt.

Ifølge en pressemelding fra Kongsvinger døde 20-åringen av en akutt infeksjon på Ullevål sykehus sist fredag. Bare fire dager tidligere spilte han treningskamp mot kinesiske Sichuan Longfa FC i Marbella i Spania.

- Helt forferdelig. Det er ufattelig og vanskelig å forstå, sier Martin Ødegaard til Dagbladet.

50 kamper

Adrian Lillebekk Ovlien spilte 50 aldersbestemte landskamper for Norge, den siste for G19-landslaget i 2016, opplyser Norges Fotballforbund. Ødegaard og Lillebekk Ovlien har vært på samlinger sammen.

DØDE: Adrian Lillebekk Ovlien blir hedret med ett minutts stillhet på Ullevaal stadion i dag. Foto: Kongsvinger
DØDE: Adrian Lillebekk Ovlien blir hedret med ett minutts stillhet på Ullevaal stadion i dag. Foto: Kongsvinger Vis mer

- Jeg har ikke helt oversikt. Men vi spilte i alle fall tre-fire kamper sammen, forteller Ødegaard.

- Han virket som en fantastisk fin fyr. Sånn som jeg kjente ham, var han bare snill.

Kjente lagkamerater

Forsvarsspilleren spilte 29 landskamper og scoret ett mål for Kongsvinger i fjor. I en artikkel på klubbens hjemmeside heter det at han tok store klyv i 2016.

På ungdomslandslagene spilte han sammen med blant andre Ødegaard, Martin Samuelsen, Sander Berge, Rafik Zekhnini og Kristoffer Ajer.

- Det er ikke uten grunn at enkelte hevder at Adrian er det største som har skjedd Eidskog siden Hans Børli, skrev klubben i 2016.

Selv sa Adrian Lillebekk Ovlien:

- Klart det er motiverende å ha spilt på landslag med sånne spillere. Det de har fått til, viser at det er mulig å komme langt.

Akutt infeksjon

Klubblege Åge Henning Andersen sier følgende om dødsfallet, ifølge Østlendingen:

- Det er sannsynlig at Adrian fikk en akutt infeksjon som gikk i blodbanen.

Dødsfallet skjer mindre enn halvannet år etter at Lillebekk Ovlien spilte cupfinale på Ullevaal. Rosenborg vant 4-0.

I går var det solgt 6000 billetter til kveldens landskamp som starter klokka 18.00 på Ullevaal stadion.

- Det er bare tragisk. Jeg spilte med Adrian både på regionslag og på landslag, og han var en fantastisk fin fyr, sier Kristoffer Ajer til NTB.

- Han var utrolig profesjonell, men ikke minst en fantastisk person utenfor fotballen også. Det at han gikk bort var et stort sjokk for mange. For familie og pårørende er det en helt forferdelig hendelse, sier Ajer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling