Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Preget Brann-profil: - Jeg er egentlig en rolig og normal fyr

Åpenhjertig Barmen om den tunge perioden.

HAR HATT DET TØFT: Branns Kristoffer Barmen var lettet etter gårsdagens kamp i Stavanger. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
HAR HATT DET TØFT: Branns Kristoffer Barmen var lettet etter gårsdagens kamp i Stavanger. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Viking-Brann 0-1

VIKING STADION (Dagbladet): Korridoren under Viking stadion er lang og mørk. I den ene enden står 22 år gamle Kristoffer Barmen. Det er 30 minutter siden Brann avgjorde vestlandsderbyet i Stavanger på overtid. Gleden i gjestenes garderobe kan høres ut i gangen, men for Barmen virker det som lettelsen er størst. 

Omtalen av forrige søndags alkoholinntak etter tapet for Rosenborg i Trondheim har vært massiv. Lokale og nasjonale medier har spekulert på framtiden hans. Klubben har vært hemmelighetsfulle, men før gårsdagens toppoppgjør mot Viking ble reaksjonen kjent. Trener Lars Arne Nilsen vernet om sin egen spiller og satte ham rett inn i startelleveren. 94 minutter seinere hadde Barmen betalt sjefen tilbake med en heltemodig innsats.

- Jeg vet at vi har en trener som ikke lar seg påvirke av media. Jeg sa jeg skulle gripe sjansen i dag. Jeg følte jeg hadde et litt ekstra press på meg i dag, men det gikk fint, forteller Barmen.

- Det er tungt Det er ikke første gang det blåser rundt Barmen. I 2014 hevdet mange han fikk spille for Brann bare fordi pappa Rolf var styreleder i klubben. I fjor ble det store oppslag etter en bytur med Marcus Pedersen. Og før sesongstart ble han fjernet fra troppen til en treningskamp etter å ha kommet for seint til et spillermøte. Alle hendelsene førte også med seg flere dager som ufrivillig midtpunkt i mediene.

I korridorene på Viking stadion er pressefolkene i ferd med å forsvinne. De har fått sitt. Igjen er det bare Barmen og Dagbladet. Åpenhjertig begynner 22-åringen å fortelle om hvor tøft det kan oppleves når det stormer som verst.

- Det er tungt. Det er det. Det er umulig å ikke la det gå inn på deg, men før denne kampen klarte jeg heldigvis å nullstille. Det er ikke alltid at det skjer, for å si det sånn. Det er synd at media skal ha en så stor påvirkningskraft, forteller Barmen.

Brann betyr mye Han omtales som «100 prosent Brann-gutt» på klubbens hjemmeside. Han er oppvokst på Stadion i Bergen. Han elsker klubben og håper ingen er i tvil om hvor høyt han verdsetter å kunne ikle seg den rød drakta.

- Jeg har vært i Brann i over 12 år. Like lenge har Brann stadion har vært mitt andre hjem. Det har jeg lyst til at det skal være i fremtiden også. Jeg er egentlig en rolig og normal fyr, forteller Barmen.

SLO TILBAKE Etter seieren i Stavanger forlot Barmen Viking stadion sammen med Branns sportssjef, Rune Soltvedt, like bak.
SLO TILBAKE Etter seieren i Stavanger forlot Barmen Viking stadion sammen med Branns sportssjef, Rune Soltvedt, like bak. Vis mer

Han ønsker ikke å snakke om hendelsen i Trondheim sist søndag, men Brann-trener Lars Arne Nilsen er klar på at spileren hans gjorde en feil. En feil som nå er tilgitt, noe unggutten setter stor pris på.

- At jeg fremdeles er i klubben og at Lars Arne viser meg den tilliten han gjør, det synes jeg er helt fantastisk. Klubben har vært veldig beskyttende overfor meg de siste dagene. De har prøvd å skjerme meg mest mulig. Jeg har gode folk rundt meg og jeg føler at de jeg står sammen med har troen på meg. Det har jeg alltid følt. Det gjelder både spillerne på laget og folk utenfor fotballen, forklarer Barmen.

- Han er vår gutt Branns trener var mannen som i går valgte å dytte Barmen rett inn i førstelleveren. Nilsen forteller at han ikke har lest eller hørt omtalen av spilleren sin. Brann-sjefen valgte heller å prate ut med ham.

- Jeg har hørt Kristoffers forklaring. Han har tatt et feil valg som han har bedt om unnskyldning for. Han gjorde en ting som vi ikke skal ha noe av, men i denne kampen ofret han livet og helsa for at vi skulle ta tre poeng. Han betalte tilbake til gutta, sier Nilsen til Dagbladet, før han legger til:

- Barmen er vår gutt. Vi skal ta oss av ham. Han gjorde et feil valg, men det skal vi fikse opp i. Han er en super fyr.

- Helt fantastisk Støtten fra sjefen gjør godt. Det samme gjør følelsen av å bidra til lagets sterke seier i Stavanger. Scoringen til Fredrik Haugen kom tre og et halv minutt på overtid. Da slapp Barmen jubelen løs.

- Det var helt fantastisk. Jeg trodde dommeren skulle blåse av lenge før, men så var ballen plutselig i mål. Det var ville scener, forteller han, og roser sjefen som ga ham muligheten til å ta del i oppturen.

- Jeg har et godt forhold til Lars Arne. Han har vist meg tillit fra dag én han kom inn på stadion, sier han.

GA BARMEN TILLIT: Trener Lars Arne Nilsen godtok ungguttens unnskyldning. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GA BARMEN TILLIT: Trener Lars Arne Nilsen godtok ungguttens unnskyldning. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Med en 4. plass i Tippeligaen, fornyet tillit og hjemmekamp mot Sogndal til helga ser Barmen nå framover.

- Det er et tett kampprogram. Tre poeng borte mot Viking er bonuspoeng så det holder, så de kommer godt med. Det viser også at vi kan slå hvem som helst i denne ligaen, sier 22-åringen før han forlater stadionen.

VANT: Fredrik Haugen avgjorde oppgjøret mot Viking på overtid.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VANT: Fredrik Haugen avgjorde oppgjøret mot Viking på overtid. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart