Mistet venn:

Preget etter rasulykken

En tydelig preget Henrik Kristoffersen (26) minnes samarbeidspartneren Eirik Grønolen (31), som omkom i skredet på Gjerdrum.

PREGET: Henrik Kristoffersen er preget etter raset på Gjerdrum, noen få kilometer fra sitt eget barndomshjem. Foto: JEFF PACHOUD / AFP
PREGET: Henrik Kristoffersen er preget etter raset på Gjerdrum, noen få kilometer fra sitt eget barndomshjem. Foto: JEFF PACHOUD / AFP Vis mer
Publisert

Grønolen var den første som ble funnet omkommet i det store rasområdet på Gjerdrum. 31-åringen drev selskapet Dunderverk, som samarbeider med idrettsstjerner som Aksel Lund Svindal og Henrik Kristoffersen.

Sistnevnte er fra Rælingen på Romerike, ikke langt fra Gjerdrum som har vært episenteret for norsk presse i dagene etter raset.

Kristoffersen er tydelig preget etter tragedien.

- Det er utrolig trist for alle berørte og spesielt de som har sine nærmeste som er savnet eller omkommet. Tankene mine går først og fremst til dem, sier Kristoffersen til Dagbladet.

Grønolen som er en av sju bekreftet omkommet i leireraset har Kristoffersen jobbet tett med.

- Det er ikke det letteste å snakke om. Det gikk kaldt nedover ryggen min da pappa fortalte at han var blant de savnede. Jeg hadde ikke sjekket media på en stund, så jeg fikk først høre det gjennom pappa. Jeg vet egentlig ikke helt hva jeg skal si, forteller Kristoffersen til Dagbladet.

Alpinstjernen forteller at han har tilbrakt en del tid på Gjerdrum siden han er fra området. Det er lett å forstå at romjulas triste hendelse har gått dypt inn på 26-åringen.

- Mine tanker går til Eiriks nærmeste og de rundt ham. Jeg tenker også på alle som er berørt på Gjerdrum. Jeg er jo fra området og har tilbrakt tid der. Det er utrolig trist, sier Kristoffersen.

HEMMELIG TRIKS: Henrik Kristoffersen er klar for nytt renn i Sölden. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Fem av de sju som er funnet i leirskredet på Ask i Gjerdrum, er identifisert. I alt ti personer var savnet etter skredet som gikk natt til onsdag 30. desember. Sju er bekreftet omkommet.

Fortsatt er omkring 1.200 mennesker evakuert fra sine hjem.

Kristoffersen står foran en svært travel uke med fire renn på fem dager i både Zagreb og sveitsiske Adelboden.

26-åringen har trøblet litt i storslalåm tidligere i år, men i Madonna di Campiglio før jul sikret han seg sesongens første seier i disiplinen.

I Adelboden venter det to storslalåmrenn for Kristoffersen.

- Hvis vi kjører som vi gjorde i 2. omgang i Madonna, kan det være muligheter. Men det nytter ikke å sitte og si det, man må gjøre det, sier han på et pressetreff før rennene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer