Preget før Ungarn-møte: - Skaper usikkerhet blant unge gutter

Siem om Paris-terror.

BUDAPEST/OSLO (Dagbladet): Det norske fotballandslaget landet i går kveld i Ungarn før returoppgjøret i EM-playoffkampene i morgen kveld.

Bare timer etter at fotballgutta var på plass, smalt nyheten om terrorangrepene i Paris.

- For første gang har vi en situasjon der terrorhandlinger kommer tett på en fotballkamp - en vennskapskamp, sier Kjetil Siem, generalsekretær i NFF, til Dagbladet.

Siem sikter til Frankrike - Tyskland som ble spilt på Stade de France sent i går kveld - og rett utenfor stadionveggene ble folk drept i terrorhandlinger.

- Kan ikke slutte NFF-toppen forklarer at tragedien også preger norske spillere ett døgn før Ungarn-kampen.

- Det blir masse spørsmål om hva dette er for noe og det skaper en usikkerhet blant unge gutter som skal hit og spille kamp i Budapest, sier Siem om situasjonen.

- Dette fikk en ny vending fordi det er veldig nært. Terror er jævlig uansett, men jo nærmere det kommer ditt eget land, desto verre blir det. Dette var noe nytt. Det går alarmklokker da sånt skjer. På sikkerhetsmøtet før Ungarn-kampen vil det nok være ekstra strengt. Kampen vil nok bli avviklet normalt, sier Siem.

- Nå er det snakk internasjonalt: «Hva gjør vi nå?». Jeg har ikke noe godt svar. En fotballkamp betyr ingenting. Men samtidig betyr det mye. Vi kan ikke slutte å ha det gøy, være engasjerte eller juble. Tar vi bort det og reiser hjem, så er ikke det rett heller, sier Siem.

Grufullt Norges Fotballforbund har full tillit til at sikkerheten blir ivaretatt under søndagens viktige omspillskamp mot Ungarn. 

- Hendelsene i Paris er sjokkerende og grufulle, sier A-landslagets presseansvarlig, Svein Graff, til NTB lørdag morgen. 

- Vi sender våre tanker til ofrene, pårørende og alle landets innbyggere, fortsetter Graff.

Ungarn - Norge starter 20.45 søndag kveld. Norge må hente inn 0-1 fra kampen på Ullevaal torsdag.

Sveriges Fotballforbund skjerper sikkerheten i forbindelse med omspillskampen mellom Sverige og Danmark i EM-kvalifiseringen i kveld.