Letter på sløret:

- Preget meg i seinere tid

I et stort NRK-intervju åpner Martin Ødegaard (24) opp om oppmerksomheten han fikk som Martin (15).

JAGET: Martin Ødegaard har levd med et ekstremt medietrykk siden han slo gjennom som 15-åring. Nå åpner drammenseren opp om hvordan det opplevdes. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
JAGET: Martin Ødegaard har levd med et ekstremt medietrykk siden han slo gjennom som 15-åring. Nå åpner drammenseren opp om hvordan det opplevdes. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
  • Arsenal - West Ham 21.00

I forbindelse med sin 24-årsdag lørdag 17. desember, var Martin Ødegaard NRKs gjest i Lørdagsrevyen. Der åpnet drammenseren opp om hvordan han opplevde mediestormen rundt seg da han som 15-åring plutselig var gutten alle skulle ha tak i.

- Det var en sjenert stille gutt da, som plutselig sto foran hele Norge og skulle snakke. Jeg var ikke så høy i hatten da. Jeg var i hvert fall ydmyk nok, det kan man vel si i de intervjuene der. Jeg er glad at jeg klarer å snakke litt mer utfyllende den dag i dag, sier Ødegaard til NRK.

- SJENERT GUTT: Martin Ødegaard tok farvel med Strømsgodset. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
- SJENERT GUTT: Martin Ødegaard tok farvel med Strømsgodset. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Folk vil slakte deg

Landslagskapteinen får spørsmål om det var vanskelig å takle all oppmerksomheten.

- Jeg var ganske sjenert på den tida. Utover det så syns jeg ikke det var så vanskelig. Jeg sa bare det jeg tenkte, og hadde fokus på tingene jeg hadde. Det har sikkert preget meg litt sånn i seinere tid, med tanke på at man har skjønt hvor eksponert man er og at alt man sier blir slått opp. Alt man gjør blir lagt merke til. Men jeg føler jeg har håndtert det greit, sier han.

Som om det ikke var nok oppmerksomhet da han som 15-åring ble tidenes yngste norske landslagsspiller, tok det helt av da han signerte for Real Madrid. Å bytte ut Marienlyst med Santiago Bernabéu var et for stort steg å ta, mente mange.

Hovedpersonen selv sier han lever fint med alle meningene ekspertene hadde tilbake i 2015.

- Uansett hva jeg hadde valgt så ville folk sagt noe. Det har jeg lært meg tidlig ved å få medieoppmerksomhet og alt sånt fra jeg var 15. Så uansett hva man gjør, så vil folk si noe dritt om det. Folk vil slakte deg og noen folk vil hylle deg. Sånn er det. Det lever jeg helt fint med. Uansett hva jeg ville ha valgt, så er det alltid noen som ville ha sagt noe og vært negative.

EN DEL AV GAMET: Dette har blitt dagligdags for Martin Ødegaard. Her intervjues han av TV 2 før trening på Ullevaal stadion før VM-kvalifiseringskampen mot Latvia. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
EN DEL AV GAMET: Dette har blitt dagligdags for Martin Ødegaard. Her intervjues han av TV 2 før trening på Ullevaal stadion før VM-kvalifiseringskampen mot Latvia. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Målkåt nordmann

Mandag kveld er Ødegaard tilbake på banen igjen etter en liten VM-pause. Arsenal-troppen har tilbrakt noen uker i Dubai, der de blant annet stakk av med seieren i Dubai Super Cup.

London-klubben har overbevist denne sesongen, og etter 14 kamper troner de helt øverst, fem poeng foran Manchester City. Landslagskapteinen har tidvis vært i fyr og flamme, og står med seks scoringer.

- Det er selvfølgelig kult å score litt mål. Jeg har snakket en stund om at det er en del av spillet som jeg ønsker å bli enda bedre på. Mål og assists er jo det man blir målt på i min posisjon, og enda mer slik fotballen har blitt nå, sier han til statskanalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer