Preget «Pølsa» etter rulleskivelt

- Vi var jævlig heldig.

PREGET: Øystein Pettersen og flere treningskamerater var ute på rulleski da de veltet i en nedoverbakke. Tre ble sendt til sykehus, og to til legevakten. Pettersen er glad han brukte hjelm. Her fra Blinkfestivalen i Sandnes. Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet
PREGET: Øystein Pettersen og flere treningskamerater var ute på rulleski da de veltet i en nedoverbakke. Tre ble sendt til sykehus, og to til legevakten. Pettersen er glad han brukte hjelm. Her fra Blinkfestivalen i Sandnes. Foto: Jørgen Kvalsvik / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Øystein «Pølsa» Pettersen (31) trente i dag på rulleski sammen med en større gruppe, og i en utforkjøring gikk det galt, da de mistet kontrollen og gikk i bakken.

Etter massevelten ble tre sendt til sykehus og to til legevakta. Øystein Pettersen kom unna det med en trøkk i skulderen og albuen og en brukket tommel, og er sterkt preget i samtale med Dagbladet i kveld.

- Vi var jævlig heldig. Hadde vi ikke hatt hjelm, kunne det gått riktig ille, sier Pettersen.

I grøfta Gruppa på 10-12 løpere var på treningstur ved Årungen i Akershus, og satte ned en utforbakke da det gikk fryktelig galt. Ifølge NRK var også Thomas Alsgaard i gruppa.

- Vi var ikke så godt kjent i området. Vi kjørte ned en bakke med mange svinger, og det ble veldig bratt, og vi mista kontrollen. Etterhvert ble det et valg om å satse på å klare å klare seg gjennom svingen eller å hoppe i grøfta, sier Pettersen til Dagbladet.

Pettersen valgte grøfta.

- Det var et par som satset på å kjøre svingen. Hadde det kommet bil der, da...

- Bruk hjelm! Pettersen er nå ute i fire uker etter utforkjøringen, og har fått gips. Fingeren må også opereres.

- Vi er alle veldig rystet, og man må være glad det ikke gikk enda verre. Det var jo idioti å kjøre der, og vi må ta det på vår kappe. Sånt skal ikke skje. Jeg er oppvokst på rulleski, og de andre i gruppa likeså. Da tenker jeg på alle man møter som kanskje ikke er like gode og går uten hjelm. Vi må bruke denne oppmerksomheten her til å oppfordre folk til å bruke hjelm, sier Pettersen.

- Kommer dette til å sitte i hodet når du trener på rulleski framover?

- Man må ta enda flere forholdsregler og gjøre seg kjent i nye omgivelser på forhånd.