Preget RBK-kaptein ber nordmenn hjelpe syriske flyktninger

- Det er en tragedie.

BER FOLK HJELPE: Flyktningkatastrofen i Syria gjør inntrykk på RBK-kaptein Tore Reginiussen.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
BER FOLK HJELPE: Flyktningkatastrofen i Syria gjør inntrykk på RBK-kaptein Tore Reginiussen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Situasjonen i Syria beskrives som den verste flyktningkatastrofen siden andre verdenskrig. Så langt i år har mer enn 300 000 flyktninger og migranter tatt fatt på den farlige veien over Middelhavet i et desperat forsøk på å nå Europa. Over 2500 av dem er enten døde eller savnet.

Onsdag ble Aylan Kurdi (3) en del av den fryktelige statistikken, da han var om bord i en liten båt som havarerte på vei fra Tyrkia til Hellas. Den tre år gamle gutten gled ut av hendene på faren og druknet i havet, før han ble skylt i land på en strand i den tyrkiske byen Bodrum.

Bildet av treåringen ryster nå folk over hele verden. Og Rosenborg-kaptein og småbarnspappa Tore Reginiussen (29) er blant dem som reagerer sterkt.

- Det er jo forferdelig. Det stikker ekstra i hjertet når man ser et slikt bilde. Det er helt grusomt, sier Reginiussen til Dagbladet.

Ber folk hjelpe Nå oppfordrer Reginiussen og Rosenborg hele Fotball-Norge om å hjelpe flyktningene på klubbens hjemmeside, gjennom å støtte Redd Barnas innsamlingsaksjon.

29-åringen, som har en rekke landskamper for Norge, forteller at han tenker mye over scenene som i lang tid har utspilt seg i og rundt Syria.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.