Preget Sandbech: - Han er den sterkeste og mest positive personen som fins

Stian Sivertzen alvorlig syk.

PREGET: Ståle Sandbech tenker på sin gode venn Stian Sivertzen, som er innlagt på sykehuset, alvorlig syk. Foto: Dagbladet/AP
PREGET: Ståle Sandbech tenker på sin gode venn Stian Sivertzen, som er innlagt på sykehuset, alvorlig syk. Foto: Dagbladet/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag opplyste Snowboardforbundet at Stian Sivertzen (26) er innlagt på Ullevål Sykehus med en alvorlig infeksjon i kroppen.

Årsaken til sykdommen er ukjent, men har ifølge Snowboardforundet ikke sammenheng med snowboard-fall eller annen ulykke i nyere tid.

Den beskjeden setter en støkk i lagkameratene og snowboard-miljøet.

- Det er veldig trist. Det verste som kan skje er å ha en god venn liggende på sykehuset og ikke vite hva som skjer, sier Ståle Sandbech til Dagbladet.

- Helt forferdelig Den norske snowboard-stjerna er for tiden i Zürich, der han søndag kveld holdt på å skaffe seg en flybillett hjem etter at flyet hans ble kansellert.

- Det hjalp ikke å høre at han ikke har det bra. Jeg vet ikke hva jeg skal si, det er helt forferdelig. Vi må bare tenke positive tanker og håpe at Stian er tilbake på beina og smiler og er frisk. Alle som har møtt ham vil nok si at han er den sterkeste og mest positive personen som fins, sier 22-åringen, som tenker positivt:

- Jeg tror at dette skal gå fint. Han er sterk og positiv. Jeg gleder meg til å le sammen med ham igjen, sier Sandbech til Dagbladet.

Har reist seg før Neste helg venter X-Games for snowboarderne. Der skulle også Sivertzen vært.

- Jeg tror dette vil gå inn på alle. Dette er noe vi kommer til å tenke på, ikke bare de norske, men hele snowboardverdenen. Jeg håper bare det ordner seg, og at vi kan smile og le sammen igjen, sier Sandbech.

TV 2s snowboardkommentator, Kasper Wikestad, er også trist over nyheten.

- Nyhetene om Sivertzen er enormt tunge. Verdens sterkeste mann har reist seg før. Må gjøre det igjen. God bedring. Bakken venter, skriver TV 2-profilen på Twitter.

Alvorlig syk Sivertzen, som har to bronsemedaljer i boardercross fra X Games og en femteplass fra OL i Sotsji, var nylig på trening i Finland.

Da 26-åringen kom hjem, følte han seg uvel og ble etter hvert lagt inn på sykehuset i Drammen. Fredag ble han overført til Ullevål sykehus.

Det er ikke første gang Sivertzen har havnet i en svært alvorlig situasjon.
26-åringen fra Kongsberg imponerte alle da han kom tilbake til topps i idretten etter en stygg skade i 2009.

Unggutten ble operert etter et stygt fall under prøve-OL i 2009, men tilbake i Norge oppstod det komplikasjoner. Da ble han lagt i kunstig koma i fem døgn, og var delvis lam i det ene beinet en periode.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer