Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ole Gunnar Solskjær om Alex Ferguson

Preget Solskjær om Sir Alex:
- Han har betydd nesten alt

Ole Gunnar Solskjær krysser fingrene for gamlesjefen.

LÆREMESTEREN: Ole Gunnar Solskjær og sir Alex Ferguson. Foto: Keith Hammett
LÆREMESTEREN: Ole Gunnar Solskjær og sir Alex Ferguson. Foto: Keith Hammett Vis mer

(Dagbladet): I helga ble Manchester United-legende, tidligere manager Sir Alex Ferguson (76), innlagt på sykehus og hasteoperert for en hjerneblødning.

Operasjonen skal ha vært vellykket, men det ble likevel sagt at Ferguson har en lang rehabilitering foran seg.

Natt til tirsdag melder en britisk avis at Ferguson skal være ute av kunstig koma og at han viser tegn på å komme seg. Han skal sitte oppreist og snakker. Ifølge BBC skal Ferguson de siste dagene før sykdommen slo ut, ha sagt at han ikke følte seg helt i slag.

En rekke stjerner har vist sin støtte, og Molde-trener og tidligere Manchester United-spiller Ole Gunnar Solskjær fører seg inn i rekken og krysser fingrene for gamlesjefen.

- Jeg gjør som resten av fotballverden: Krysser fingrene for at han vinner enda en kamp. Er det en som klarer å vinne en kamp til, så er det ham, sier en preget Solskjær til TV 2.

- Betydd alt

Solskjær spilte under Alex Ferguson i 11 (!) sesonger. Skotten førte de røde djevlene til blant annet 13 ligagull, fem FA-cupseiere og to Champions League-seiere.

Solskjær ble selv matchvinner i 1999, da de vant den gjeve turneringa for første gang.

- Han har betydd nesten alt for fotballkarrieren min. Det er ikke lenge siden jeg traff ham heller, og han har vært i god form, det er et sjokk for alle. Så krysser vi fingrene og alt annet vi har, så vinner han denne kampen også, sier Solskjær til TV 2.

Ferguson var United-trener i hele 27 år. Færre har sittet lengre, eller vunnet mer, enn skotten.

Støtte

Manchester United-legenden ble ifølge The Telegraph fraktet med ambulanse fra hjemmet sitt i Chesire til sykehus i Macclesfield. Han ble deretter fraktet med politieskorte til Salford Royal Hospital, hvor han lørdag ble operert for hjerneblødning

- Operasjonen har gått veldig bra, men han trenger en periode med intensiv pleie for at han skal bli bedre, skrev Manchester United i går. Siden har vi ikke fått vite så mye mer.

The Guardian skriver at Fergusons tilstand fortsatt regnes som alvorlig. Og en samlet fotballverden har brukt det siste døgnet på å støtte United-legenden i sitt livs kamp.

- Mine tanker er med deg, min kjære venn. Vær sterk, sjef! skrev hans tidligere elev, Cristiano Ronaldo.

- Fortsett å kjempe, sjef. Jeg sender mine bønner til Cathy og resten av familien, skrev David Beckham på Instagram

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media