Færøyene - Norge, kl. 20.45

Preget Spania: - Følsomt tema

Trener Luis Enrique (49) har ikke vært på jobb siden mars. Leder heller ikke laget mot Sverige: - Et følsomt tema, sier kaptein Sergio Ramos.

TOPPKAMP: Sergio Ramos og Spania møter Sverige i EM-kvalifiseringen i kveld. Foto: NTB scanpix
TOPPKAMP: Sergio Ramos og Spania møter Sverige i EM-kvalifiseringen i kveld. Foto: NTB scanpixVis mer
  • Færøyene - Norge, kl. 20.45 på TV 2

TORSHAVN (Dagbladet): Samtidig som Norge møter Færøyene i kveld, spiller Spania hjemme mot Sverige. Dette er toppkampen i gruppe F i EM-kvalifiseringen.

Nok en gang vil Spania være uten hovedtrener Luis Enrique på sidelinja. Han har vært borte siden mars av «personlige grunner». På en pressekonferanse i går fikk kaptein Sergio Ramos (33) spørsmål om hva dette betyr for laget.

- Vi tar en dag av gangen og har ikke mer informasjon. Det er ganske sikkert at han ikke er med mot Sverige, men vi håper at han er med på neste samling, sier kapteinen, ifølge Aftonbladet.

- Det er et følsomt tema og han har bedt om respekt. Det er han som er kaptein på denne skuta. Han er en veldig dyktig sjef og leder oss mot vårt felles mål.

Robert Moreno leder Spania i fraværet til Enrique. Ramos er ikke i tvil om hva han tenker om kampen:

- Av alle motstandere i denne kvalifiseringen er det Sverige vi holder høyest og har størst respekt for. De forsvarer seg bra og er raske og besluttsomme i kontringene sine, påpeker han.

- Vi må være kompakte, forsvare oss bra og stenge kontringsforsøkene deres.

Spania leder gruppa og har ni poeng. Sverige på andreplass har sju poeng. Deretter følger Romania (fire poeng), Malta (tre poeng), Norge (to poeng) og Færøyene (null poeng).

Med seier på Estadio Santiago Bernabeu i kveld vil Spania ta et godt grep om gruppa. De er store favoritter til å vinne. De to beste lagene går til EM-sluttspillet i 2020.

På en pressekonferanse i Torshavn i går uttalte Lars Lagerbäck at det fortsatt er fullt mulig å ta andreplassen. Men for den rutinerte Real Madrid-kapteinen Sergio Ramos er det ingen tvil om hvem som er den største utfordreren i gruppa.

Om Sverige-møtet sier han:

- Det er en tøff kamp. Og det gjelder å ha respekt for motstanderen.

Norges trener, Lars Lagerbäck, mener på sin side at Norge var bedre enn Sverige da lagene møttes i mars og spilte 3-3. På et tidspunkt ledet Norge 2-0, men laget kollapset på Ullevaal.

Nå snakkes det om to nøkkelkamper borte mot Sverige i september og Romania i oktober. Om mulighetene til seks poeng svarer Lagerbäck på Dagbladets spørsmål:

- Jeg tror mulighetene er ganske bra. Vi dominerte store deler av kampen mot Romania og litt over halve mot Sverige. Bare det er grunn til at vi kan gjøre det bra.

Han fortsetter:

- Jeg tror fortsatt at vi kommer til å ta steg. Samtidig lever hver kamp sitt eget liv. Du kan dominere kraftig - som mot Romania - men likevel tape.

Hvis Sverige skulle spille uavgjort eller vinne mot Spania, vil dette sette dem i førersetet til å ta en av de to første plassene i gruppa.

PÅ PLASS I TORSHAVN: Norge møter Færøyene i EM-kvaliken mandag kveld. Slik vurderer Dagbladets kommentator, Morten P, kampen. Han mener også at Joshua King er den eneste store stjerna på Norge. Video: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet Vis mer
EM-KVALIK
Spania33008-29
Sverige32108-47
Romania31117-54
Malta31022-63
Norge30216-72
Færøyene30033-100