KLATRET: Pål Anders Ullevålseter kjørte bra på dagens etappe, til tross for skaden. Foto:  REUTERS/Jacky Naegelen
KLATRET: Pål Anders Ullevålseter kjørte bra på dagens etappe, til tross for skaden. Foto: REUTERS/Jacky NaegelenVis mer

Preget Ullevålseter klatret i sammendraget

- Kjempeglad for at jeg i det hele tatt klarte å kjøre i dag.

Pål Anders Ullevålseter kjørte inn til 6.-plass på 13. etappe av Dakar-rallyet lørdag og avanserte én plass i sammendraget før rallyets siste etappe søndag.

På den 275 kilometer lange fartsetappen i Peru kom nordmannen i mål på 3.27.11 og var knappe seks minutter bak vinneren, portugisiske Helder Rodrigues. I sammendraget er Ullevålseter 2.15.47 timer bak ledende Cyril Despres fra Frankrike.

- Jeg er kjempeglad for at jeg i det hele tatt klarte å kjøre i dag etter gårsdagens muskelrift. Det var veldig rett fram i åpent landskap i dag, og derfor slet jeg ikke så mye med smerter som jeg ville ha gjort om det var krappe svinger og mange humper, sa Ullevålseter.

Han besvimte etter målgang på fredagens etappe. Da hadde han sterke smerter i brystet. Han rev en muskel da han skulle løfte opp motorsykkelen sin etter en velt 10 kilometer ut i etappen.

- Det var ett sted der alle kjørte feil lørdag hvor jeg nesten tok den rette veien. Dessverre var jeg for preget av skaden til at jeg turte å gjøre noe annerledes, og dermed mistet jeg muligheten til å ta igjen opp til to minutter på de andre, mente Ullevålseter.

Ned til 7.-mann Gerard Farres Guell fra Spania skiller bare 25 sekunder. Dermed må nordmannen kjøre godt også søndag for å beholde 6.-plassen i Dakar-rallyet.

- Det er utrolig viktig for meg å beholde 6.-plassen i morgen. Derfor må jeg holde tunga rett i munnen under de tre milene på den relativt enkle sisteetappen.

Despres på 2.-plass var 47 sekunder bak Rodrigues, men økte forspranget til Marc Coma til 11.03 minutter. Rodrigues rotet seg bort på 13. etappe, og dermed tyder alt på at Despres vil kjøre inn til seier søndag.

(NTB)