Prektige Martin vil stjele pokalen

Han lyver aldri. Han ærer sin mor og sin far. Men hviledagen kan ikke Martin Wiig (19) holde hellig. For søndag skal Odd Grenlands frontsoldat rappe kongepokalen fra Vålerenga.

SKIEN (Dagbladet): - Jeg har alltid hatt en drøm om å vinne cupfinalen. Og jeg tror vi gjør det. Enga skal få store problemer, sier Martin Wiig til Dagbladet.

Det er det frekkeste vi får fra Odd-spissen noen dager før den store festen. Far er sokneprest. Mor er lærer. Du finner ikke en mer veloppdratt fotballspiller i kongeriket enn Martin Wiig.

- For snill

- Jeg har aldri kastet meg for å få straffespark. Og jeg vil ikke gjøre det i cupfinalen heller, sier Wiig.

- Aldri?

- Nei, aldri. Jeg kan nok legge meg for et lett frispark. Men straffe er liksom for stort, mener 19-åringen.

Som avholdsmann og personlig kristen representerer stortalentet fra Bodø en moral godt over snittet blant bannende, pengetellende fotballproffer.

- Han er altfor snill, kommenterer lagkamerat Jan Frode Nornes fra nabobordet. Det samme har Odd-trener Arne Sandstø fortalt unggutten.

- Jeg jobber med det, bekrefter Wiig. - For dessverre er det sånn at jo høyere nivå man spiller på, jo flere tjuvtriks dukker opp.

- Hva gjør du med det?

- Forsøker å ta igjen litt. Jeg gjør mer dritt på banen nå, men er fortsatt opptatt av å være fair.

- Hva gjør du hvis du får godkjent et mål i cupfinalen som du sjøl vet skulle vært annullert?

- Jeg vil si ifra at det ikke var mål, svarer Martin Wiig.

- Fotball er hobby

Ti mål har han scoret i årets sesong, seks av dem i serien. Det gjør ham til toppscorer i Odd Grenland. Han tenker ikke for mye på det.

- Fotball er en hobby. Det er selvsagt en jobb også. Men det gir meg ikke mening nok alene. Jeg ofrer ikke livet mitt for fotballen.

- Hva legger du i det?

- Om jeg ender opp med all verdens penger, men er blitt ei klyse, en snobb, en idiot, som bare bruker tida på biler og damer, da er det ikke verdt det.

- Jeg vil aldri kjøpe en Ferrari. Uansett hvor mye jeg kommer til å tjene, så blir det en rimelig bil. Man får jo en knallbil til 30000- 40000, sier Martin Wiig.

Morgenen etter cupfinalen må pasifisten ta buss og båt for å ordne siviltjeneste på Porsgrunn videregående skole. Ikke det store problemet for avholdsmannen.

- Skulle vi vinne finalen, får jeg gå rett fra festen og til bussen, smiler Martin.

STANG INN? Odd Grenlands Martin Wiig skal spille cupfinale søndag. Men fotball betyr ikke alt. - Om jeg ender opp med all verdens penger, men er blitt ei klyse som bare bruker tida på biler og damer, da er det ikke verdt det, sier Wiig.