Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premien i Branns julekalender: Drakta til en spiller som ikke er i klubben

- Hva skal vi med den?

DRAKTPREMIE: Brann-fansen spør seg hvorfor klubben har Marcus Pedersens bortedrakt som premie - siden han ikke spiller i klubben lenger. Foto: NTB Scanpix
DRAKTPREMIE: Brann-fansen spør seg hvorfor klubben har Marcus Pedersens bortedrakt som premie - siden han ikke spiller i klubben lenger. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): At man kan vinne adventskalender-premier hos en rekke aktører er svært vanlig i desember.

Hos sportsklubben Brann har man i dag klinket til med en premie som vekker oppsikt hos fansen: Drakta til en spiller som ikke lenger er i klubben.

- Drakter som har tilhørt spillerne er populære, og vi forventer derfor at ekstra mange kommer til å svare på dagens kalender-spørsmål. Dette til tross for at Marcus Pedersen aldri noen suksess i Brann og forlot klubben etter et år, skriver Brann om dagens premie på sine hjemmesider - som altså er Pedersen sin bortedrakt for 2015-sesongen.

2015-utgaven av Brann-drakta har tidligere fått en god dose internasjonal oppmerksomhet - og er blant annet stemt fram som den styggeste i verden.

Reagerer På Branns Facebookside undrer fansen på hvorfor Pedersen sin drakt er dagens premie.

- Hva skal vi med den?, spør en supporter klubben.

- Har dere trykt opp for mange?, spør en annen.

Dagens lukepremie går heller ikke upåaktet hen hos andre Tippeliga-spillere.

- Sportsklubben Brann forsøker å bli kvitt litt overskuddsmateriale, skriver Odd-spiller Lars Kristian Eriksen på Twitter.

- Ikke mindre oppslutning - Vi har hatt en tradisjon for å bruke drakter fra spillerne våre som premie i julekalenderen vår, og det er veldig populært. Og som andre år så er det noen spillere som forlater klubben etter sesong eller på sommeren, og så bruker vi draktene deres som premie i julekalenderen, forteller mediesjef i Brann, Gorm Natlandsmyr til Dagbladet.

Mediesjefen forteller at det er mange som ønsker å vinne drakta til Pedersen.

- Det tyder ikke på noen mindre oppslutning i denne luken enn i andre dager. Det virker som om det er mange som ønsker å vinne Marcus sin drakt, sier Natlandsmyr.

Forlot Brann i sommer Marcus Pedersen kom til Brann sommeren 2014, for å redde Brann fra nedrykk. Nedrykket greide verken han eller resten av Brann-laget å hindre, og dermed spilte Bergens store stolhet forrige sesong i Obos-ligaen.

25-åringen ble ingen hit i Bergen, og gikk i august tilbake til gamleklubben Strømsgodset. Der blomstret derimot Hamar-gutten - som i høst ble omtalt som Norges beste spiss - i tillegg til at han igjen var tilbake på landslaget.

I det som kunne blitt hans store kamp, den siste playoff-kampen mot Budapest, valgte landslagssjef Per-Mathias Høgmo å ikke stille med en spiss på banen, noe som selvfølgelig også skuffet Godset-spilleren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media