Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League:

Premier League-dommer degraderes

Må dømme Championship.

DEGRADERES: Premier League-dommer Mike Dean skal dømme Barnsley-Leeds til helgen. Foto: NTB Scanpix
DEGRADERES: Premier League-dommer Mike Dean skal dømme Barnsley-Leeds til helgen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Premier League-dommer Mike Dean (48) har fått hard medfart den siste tida, som følge av en rekke omdiskuterte avgjørelser.

Dommerforeningen har nå i samarbeid med Dean blitt enige om at han skal få en pause fra Premier League-sirkuset, skriver The Telegraph.

Det er sjeldent at dommere frivillig går med på å dømme kamper lavere i systemet, men Dean har samtykket til degraderingen. Den anerkjente dommeren vil derfor dømme oppgjøret mellom Barnsley og Leeds til helga.

Særlig i etterkant av Manchester Uniteds 2-0-seier over West Ham tidligere i januar, der han blant annet ga Sofiane Feghouli et tvilsomt rødt kort, har Dean blitt slaktet av flere britiske fotballeksperter og fått gjennomgå kraftig på sosiale medier.

I studio hos Sky Sports etter kampen ble fløyteblåseren sterkt krititisert av fotballekspert Niall Quinn.

- Som fotballekspert prøver jeg å skjønne hvor vanskelig det er for dommerne. Jeg ønsker ikke å være en del av hylekoret, men gang på gang når jeg ser denne fyren, hans arroganse og hvordan han stjeler showet, så blir jeg helt satt ut, uttalte Quinn.

Så langt denne sesongen har Dean delt ut fem røde kort, og dømt ti straffespark. Det er flest av alle dommerne i Premier League. Han har blant annet blitt beskyldt for å alltid ville være i hovedrollen.

- Han viser at han har «passion» for spillet. Det er bra, men det tipper kanskje over noen ganger med at han stjeler hovedrollen. Du kan si at du har sterke personligheter hos de beste dommerne. Clattenburg er heller ikke fremmed for å oppsøke rampelyset. Det er en hårfin balansegang, men det må ikke være noen tvil om hvem som skal spille hovedrollen. Det er de 22 spillerne. Dommeren skal være en usynlig kampleder med karisma. Det klarer han noen ganger. Når dommeren spiller hovedrollen, er det som regel med klovnekostyme, sier tidligere toppdommer i Tippeligaen Per Ivar Staberg til TV2.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling