Premier League-dommer tar en måned fri

Mark Clattenburg vurderer å slutte som dommer.

LEI: Mark Clattenburg er lei av alt oppstyret som har oppstått i Premier League den siste tiden.                      Foto: AFP PHOTO/ PAUL ELLIS
LEI: Mark Clattenburg er lei av alt oppstyret som har oppstått i Premier League den siste tiden. Foto: AFP PHOTO/ PAUL ELLISVis mer

(Dagbladet): - Jeg tror ikke dette bare er en falsk trussel. Mark har ikke vært glad i det siste. Hans kolleger har snakket med han og oppmuntret ham til å fortsette, sier en ikke navngitt dommer til Daily Mail.

Mark Clattenburg har ikke hatt en rolig uke på jobb.

Det startet med at han unnlot han å gi Wayne Rooney rødt kort for en albue i kampen mot Wigan. Avgjørelsen skapte store reaksjoner, særlig da FA lot avgjørelsen bli stående i etterkant ettersom Clattenburg fikk med seg episoden under kampen.

Beskyttelse
Det var mange i den engelske dommerstanden som var overrasket over at Clattenburg ikke fikk mer beskyttelse etter episoden.

Dommeren selv så nok fram til ro og fred da han ble satt til å dømme oppgjøret mellom Fulham og Blackburn, en kamp mellom to lag som tilsynelatende ikke skulle skape overskrifter. Han fikk alt annet enn ro.

Også i denne kampen overså han en albue, og tingene ble ikke bedre da han gav hjemmelaget et tvilsomt straffespark like før full tid.

Måned fri
Nå forventes det at dommeren tar en måned fri ifølge Daily Mail. Han skal ha sagt til nære venner at han er desillusjonert over de mange episodene, og stormen som har oppstått i media.

Clattenburg, som har vært dommer på høyeste nivå siden 2004, skal ha sagt til dommersjef Mike Riley at mars er en ideell måned å ta fri på, ettersom det kun er én Premier League kamp denne måneden.

Det skal tidligere ha blitt sagt at dommeren har vurdert å slutte helt med dømmingen. Han skal visstnok ha vært svært misfornøyd med støtten toppdommere får i England. Dette var allerede før Rooney episoden.

Det skal være misnøye blant dommerne i Premier League med regelen om at dommere i ettertid ikke kan rette en feil som har blitt gjort, på grunn av de disiplinære reglene i FA.