VANSKELIG Å BEVARE SULTEN: José Mourinho og Chelsea vant ligaen enkelt forrige sesong. Denne sesongen har starten vært dårlig. Foto:  EPA/PETER POWELL/NTB Scanpix
VANSKELIG Å BEVARE SULTEN: José Mourinho og Chelsea vant ligaen enkelt forrige sesong. Denne sesongen har starten vært dårlig. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB ScanpixVis mer

Premier League-ekspert om hovedgrunnen til Chelseas trøblete start: - Det er kun Ferguson som har klart det

Chelsea har muligheten til å slå tilbake mot WBA.

Følg West Bromwich - Chelsea i Dagbladets Fotballstudio fra 14.30!

(Dagbladet): Chelsea står med ett fattig poeng etter to spilte kamper i ligaen, og den suverene mesteren fra forrige sesong har framstått som en blek utgave av seg selv.

I dag er det kun tre poeng som er godt nok, mot et West Bromwich-lag som blant annet ble feid av banen mot Manchester City tidligere i sesongen.

Kasper Wikestad skal kommentere kampen for TV 2. Han er spent før Premier League-søndagen sparkes i gang på The Hawthorns.

- Det blir spennende å se hvordan Chelsea responderer. Det er egentlig hovedessensen i det. Det har vært en uke hvor Mourinho har kommet litt på offensiven. Han har hentet Pedro, men samtidig bør han ha et positivt resultat i dag, sier Kasper Wikestad.

Ingen sult - Hva tror du er hovedgrunnen til Chelseas trøblete start?

- Jeg tror i utgangspunktet det er ekstremt vanskelig å bevare sulten i et lag. Det er ingen managere som har mestret det 100 prosent, bortsett fra Alex Ferguson. Hvis du skal bevare sulten i et lag som Chelsea, som vant ligaen forrige sesong, må du renske opp i spillergruppa. Hente et par tre nye spillere og kvitte deg med et par for å røske opp i jobben. Det har ikke blitt gjort i sommer i Chelsea, sier TV 2-kommentatoren.

John Terry ble overraskende byttet ut i pausen mot Manchester City. Wikestad tror noe av grunnen til det var for å gi Chelsea-eier Roman Abramovitsj beskjed om at London-laget trenger en ny midtstopper som f.eks John Stones.

Ingen krise Samtidig spekulerer Wikestad i at den dårlige ligastarten kan ha samlet spillergruppa. Om noen timer får vi svaret på om de blå vil slå nådeløst tilbake.

- Det er litt for lenge siden vi har sett de sprudle offensivt. De var kanskje det mest underholdende laget før nyttår, så gikk det nedover etter at de tapte 3-5 mot Tottenham, sier Wikestad, som håper vi får se Chelsea fra sin beste side i kveld.

- Er det krise om de skulle tape poeng i dag?

- Nei, det er fortsatt alt for mange kamper igjen for å kalle det krise. Det er en elendig start om det skulle bli poengtap i dag. Det som gjør det tungt er alle spørsmålene og vinklingene fra pressen. Det er utenforliggende faktorene som blir så knallharde. Da blir det en ny uke med stress fra omgivelsene. Samtidig gir det Mourinho enda bedre kort på hånda i sine diskusjoner om forsterkninger dersom det skulle skje, sier Wikestad.

På motsatt banehalvdel i dag står manager Tony Pulis. Han har vunnet de to siste møtene med José Mourinho i Premier League.

P.S Kun seks av de første 26 kampene i Premier League denne sesongen har endt med hjemmeseier.

BEHOLDT SULTEN I MANCHESTER UNITED: Sir Alex Ferguson. Foto: NTB Scanpix
BEHOLDT SULTEN I MANCHESTER UNITED: Sir Alex Ferguson. Foto: NTB Scanpix Vis mer