GALSKAP: Penge sitter løst i Premier League. Manchester United er den klubben som har brukt mest penger i dette overgangsvinduet. Paul Pogba (t.h.) er den dyreste spilleren. Zlatan Ibrahimovic kom på sin side gratis. Foto: Reuters / Scott Heppell
/ NTB Scanpix
GALSKAP: Penge sitter løst i Premier League. Manchester United er den klubben som har brukt mest penger i dette overgangsvinduet. Paul Pogba (t.h.) er den dyreste spilleren. Zlatan Ibrahimovic kom på sin side gratis. Foto: Reuters / Scott Heppell / NTB ScanpixVis mer

Premier League-galskapen har satt ny rekord. I dag avsluttes kjøpefesten

Deadline Day i dag.

(Dagbladet): Vi har kommet til overgangsvinduets aller siste dag i England. Vinduet stenger ved midnatt norsk tid (23pm i England).

Elleve klubber har knust sin tidligere overgangsrekord denne sommeren, og totalt har de 20 Premier League-klubbene brukt mer enn én milliard pund (rundt elleve milliarder norske kroner), skriver flere engelske medier.

Det er ny rekord etter at det forrige sommer ble brukt rundt 870 millioner pund (rundt 9,4 milliarder norske kroner).

Og ennå er ikke Deadline Day kommet skikkelig i gang.

Noen klubber har blitt rammet av skadeproblemer, mens andre ikke har prestert så bra som de ønsket. Dette kan legge til rette for desperate spillerkjøp helt mot slutten.

Pengene sitter løst

Det er ventet at flere spillere vil bytte klubb i løpet av de neste 16 timene. I går hentet Arsenal Shkodran Mustafi fra Valencia for rundt 385 millioner norske kroner og Lucas Perez fra Deportivo La Coruna for rundt 185 millioner norske kroner, noe som viser at pengene fortsatt kan sitte løst seint i august.

En av spillerne som kan få et gjensyn med Premier League er David Luiz, som blir linket til en overgang tilbake til Chelsea. Brasilianeren forlot Stamford Bridge til fordel for PSG for to sesonger siden, men ifølge Sky Sports har Antonio Conte lagt inn et bud på 30 millioner pund for midtstopperen.

I tillegg er det det mange spillere som er desperate etter å finne seg en ny klubb før vinduet stenger. Mario Balotelli, Bastian Schweinsteiger og Jack Wilshere er blant disse. Siste nytt er at hele 22 klubber skal være interessert i å hente skadeplagede Wilshere.

Her hjemme er det knyttet størst spenning til om Martin Ødegaard finner seg en klubb på utlpn, eller om han blir værende i Madrid.

I Premier League skjer det ting hele tiden, og sjansen er stor for at spillere kommer og går denne dagen.

Storklubber virker ferdige

WBA-manager Tony Pulis sa til BBC tidligere i august at han trengte fire eller fem nye spillere. Han har bare hentet to i Nacer Chadli og Brendan Galloway.

Det vil nok skje ting i de «mindre klubbene», mens storklubbene virker å være ferdige med handelen for sommeren. Det betyr likevel ikke at de ikke kvitter seg med spillere.

Manchester United-manager José Mourinho sa før Pogba-kjøpet at han bare ville hente én spiller til. Det er derfor ventet at det ikke vil komme noen inn på Old Trafford i løpet av kvelden.

Manchester City-sjef Pep Guardiola skal også være fornøyd med tingenes tilstand, mens Arsené Wenger heller ikke ikke planer om å skaffe seg flere spillere - om vi skal tro ham.

Liverpools Jürgen Klopp har tidligere uttalt at «han gleder seg til den dagen vinduet stenger». Det er heller tvilsomt om det blir aktivitet på Melwood i dag.

Men Deadline Day har hatt en tendens til å komme med et par overraskelser. Kanskje får vi en ny Robinho, Rafael Van der Vaart, Fernando Torres, Anthony Martial eller den merkelige overgangen til Kim Källstrøm? Om noen timer har vi svaret.

Rasende spillere

Brede Hanglenad har nettopp lagt bak seg flere sesonger i Premier League. Han gir i dag et innblikk i hva som skjer på Deadline Day gjennom et blogginnlegg. Det kan du lese på TV 2.

Han skriver blant annet:

«Det er ikke uvanlig at spillere er rasende på Deadline Day fordi de har fått beskjed om at det ikke blir noe av overgangen de så sårt ønsker seg. Jeg har sett spillere komme ut på feltet denne dagen, for så å gå igang med å sparke ballen ut av treningsfeltet hver gang de får sjansen, takle lagkamerater i knehøyde og skjelle ut støtteapparatet. Alt er selvsagt et forsøk på å tvinge igjennom en overgang, brenne alle broer og komme seg videre.»

Det er likevel ikke alltid nok å gå imot klubben for å få det som man vil. Bare spør Peter Odemwingie.