Premier League godkjenner Liverpool-budet

Nå gjenstår bare høyesteretts-godkjennelse før klubben skifter eiere.

Foto: Scanpix
Foto: ScanpixVis mer

||| (Dagbladet): Premier League har godkjent New England Sports Venture (NESV) sitt bud på Liverpool.

Det opplyses i en pressemelding fredag ettermiddag.

- Premier League har møtt eierne og direktørene i NESV i forbindelse med et eventuelt kjøp av Liverpool FC. Der har vi fått detaljer om firmaet og eierstrukturene samt informasjon om det nye styret, står det i pressemeldingen.

- Vi er fornøyde med informasjonen vi har fått fra NESV om det de ønsker å gjøre etter et eventuelt oppkjøp, og de oppfylt kriteriene vi har satt i vår «Eier og direktør»-test.

John W. Henry og hans selskap kan med det fortsette arbeidet med å overta Merseyside-klubben, men budet må fremdeles gjennom høyesterett før oppkjøpet blir endelig.

George Gillett og Tom Hicks er nemlig sterkt imot budet, som de mener er alt for lavt. Tre andre av klubbens styremedlemmer møter neste helg i høyesterett for å prøve å tvinge gjennom et salg.

Om salget ikke går gjennom må de utskjelte eierne betale tilbake en gjeld på svimlende 2,5 milliarder kroner innen neste fredag. Hvis de ikke klarer det står klubben i fare for å miste ni poeng.

Royal Bank of Scotland kan da sette Gillette og Hicks-selskapet Kop Holdings under administrasjon om ikke gjelda på 2,5 milliarder kroner er betalt innen fredag neste uke.

Årsaken til at det kan føre til ni minuspoeng er at Kop Holdings utelukkende driver med eierskapet av Liverpool.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer