Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League har fått sin Bjarte Flem

Bolton-keeper med «umulig» selvmål. - Ikke overrasket, sier Flem.

• Her kan du se det fantastiske selvmålet.

Bolton - Liverpool 1-3 (Dagbladet.no): Bjarte Flem er fortsatt kongen, men om det finnes en klubb for keepere med legendariske selvmål, bør Bolton-keeper Jussi Jaaskelainen innvilges æresmedlemsskap på livstid.

I dagens kamp mot Liverpool vartet finnen opp med en så kolossal tabbe at selv Arni Gautur Arason, Jørn Jamtfall og Paul Robinson ville rødmet.

Bolton hadde misbrukt to store sjanser og burde ledet da Jaaskelainen slo til etter 11. minutter. Steven Gerrard dunket til fra 20 meter, uten å få spesielt godt treff. Ballen var på vei utenfor, men Jaaskelainen kastet seg for å være på den sikre siden.

Klovneri

Akkurat på dødlinja spratt ballen opp i hodet hans, fikk en voldsom skru, og trillet inn i det åpne målet. Et av Premier League-historiens mest spektakulære selvmål var et faktum.

Om Bolton-keeperen hadde forsøkt det samme 100 ganger med et ønske om å score, ville han trolig ikke greid det en eneste gang. Så vanvittig var det.

- Jeg har sett mye rart, men det spørs om jeg har sett noe verre. Han tar et skudd som går en meter utenfor og kaster nesten ballen i eget mål. Om du hadde gjort noe sånt på løkka ville du fått kjeft. At det skjer i Premier League er bare klovneri, sier Lars Tjærnås i studio til Canal Plus.

OOOPS: Jussi Jaaskelainen hentet opp et skudd som ville gått en meter på utsida, og headet (!) ballen i mål fra død vinkel med en praktfull skru. Foto: AP
OOOPS: Jussi Jaaskelainen hentet opp et skudd som ville gått en meter på utsida, og headet (!) ballen i mål fra død vinkel med en praktfull skru. Foto: AP Vis mer

Bjarte Flem har ikke sett målet da Dagbladet.no ringer, men gleder seg til å se reprisene i kveld. Han er imidlertid ikke overrasket over at Premier League-keepere kan svikte så fundamentalt.

- Nei, jeg er ikke overrasket over at dette kan skje i en så god liga. Store tabber skjer på alle nivåer.

- Fint å få en likemann?

- Det er veldig greit, det, flirer han. 

Underholdningen holdt seg på et høyt nivå også etter Jaaskelainens tabbe, men mange og store sjanser til begge lag.

God underholdning

Etter 18 minutter viste Ryan Babel hvorfor så mange Liverpool-fans har etterlyst ham i startoppstillingen til Rafael Benitez.

Nederlenderen gjorde Grétar Steinsson svimmel med en rekke overstegsfinter, men Jaaskelainen rettet opp bittelitt av inntrykket da han slo ballen vekk med en feberredning.

image: Premier League har fått sin Bjarte Flem

Etter en snau halvtime viste Jose Reina seg fram i motsatt ende av banen. Kevin Nolan fant Kevin Davies i boksen med et perfekt innlegg, men headingen fra kort hold ble eminent stoppet av spanjolen.

En frisk Babel fortsatte å terrorisere Bolton-forsvaret mot slutten av omgangen. Steven Gerrard viste hovmesterblikk og tredde venstrekanten alene gjennom. Babel tok seg akkurat så god tid at Andy O\'Brien rakk å få en helt avgjørende tå på skuddet - og en sikker scoring resultarte bare i corner.

Til pause ledet Liverpool 1-0.

Lett for Liverpool

Et kvarter inn i 2. omgang forsvant det meste av Boltons håp om poeng. Jamie Carragher raidet nedover høyrekanten, og fant Dirk Kuyt innenfor 16-meteren. Han traff stolpen med en volley, og i panikk klarerte Bolton-forsvaret returen rett ut til Babel.

Denne gangen feilet han ikke, og satte ballen i korthjørnet fra 11-12 meter. Feiringen var det heller ikke noe å si på: Baklengs salto.

Dermed kunne Liverpool sette på cruisekontrollen med tanke på onsdagens hjemmekamp mot West Ham. Men flere mål ble det uansett.

Fabio Aurelio gjorde veien inn til førstelaget enda lenger for John Arne Riise, da han klistret en volley inn i hjørnet fra 16 meter, til 3-0 for Liverpool.  

image: Premier League har fått sin Bjarte Flem

Drøye 10 minutter før slutt pyntet Tamir Cohen på resultatet, da han headet inn en corner fra Matthew Taylor.

Seieren var likevel aldri truet for Liverpool, som tar tilbake fjerdeplassen fra Everton på bedre målforskjell.  

<B>ORIGINALEN:</B> Bjarte Flem kastet ballen i eget nett, noe han vil få høre resten av sitt liv.
<B>KUNNE KNAPT TRO DET:</B> Steven Gerrard måtte nok klype seg i armen da skuddet hans ble fomlet i mål av Bolton-keeperen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media