AMPERT: Det var alt annet enn god stemning mellom Mark Hughes (t.v.) og José Mourinho i kampen mellom Stoke og Manchester United. Foto: Matt McNulty/JMP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
AMPERT: Det var alt annet enn god stemning mellom Mark Hughes (t.v.) og José Mourinho i kampen mellom Stoke og Manchester United. Foto: Matt McNulty/JMP/REX/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

Premier League oppsummert

Premier League-helga: Nytt mareritt for Liverpool-spiller og full krangel mellom managere

Her er noen snakkiser fra helgas Premier League-runde du kanskje ikke fikk med deg.

(FourFourTwo): Det har vært nok en hendelsesrik Premier League-helg som i kveld avsluttes med West Ham - Huddersfield. FourFourTwo har i den anledning samlet noen av de største snakkisene fra balløya denne runda.

Tidenes verste

I dag kom beskjeden om at Crystal Palace-manager Frank de Boer har fått sparken. Det var smått utrolig at klubben ikke fikk med seg poeng mot Burnley i går, noe som gjorde vondt verre for nederlenderen. Aldri før har en Premier League-klubb hatt en verre start på sesongen.

The Eagles står med 0-0-4 og 0-7 i målforskjell. Det er første gang siden 1924/25-sesongen at et lag taper de første fire kampene uten å score et eneste mål (Preston gjorde det for 93 år siden ifølge Opta).

De Boer fikk sparken etter 85 dager i Inter, og i Crystal Palace varte han i 77 dager.

SLITER: Crystal Palace-manager Frank de Boer. Foto: NTB Scanpix
SLITER: Crystal Palace-manager Frank de Boer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Slapp unna rødt

Sadio Mané måtte hive seg i dusjen tidlig etter å ha pådratt seg rødt kort i duellen med Manchester City-keeper Ederson. Duoen smalt sammen i en voldsom kollisjon hvor Mané kom inn med strake føtter i skulderhøyde. Etterpå var det uenighet mellom eksperter og dommere om det var rødt kort eller ikke.

Dagen etterpå var Newcastles Matt Richie involvert i en veldig liknende situasjon, der han fort kunne fått samme behandling som Mané. Forskjellen var at Richie traff stopper Ryan Mawson i armen og ikke i ansiktet.

Newcastle-spilleren forteller at han hadde Mané-situasjonen i tankene da dommeren kom bort.

- Det var likt, men han (Mawson journ.anm.) kom inn litt lavere enn episoden i går, så jeg var heldig. Jeg var lettet over å se at det ble gult kort, for å være ærlig, sier Ritchie etter kampen.

Helga var nok et eksempel på hvor vanskelig det er å være dommer på toppnivå.

FØLER SEG HELDIG: Matt Ritchie (t.v.) i duell med Ryan Mawson. Foto: Rob Noyes/Digital South/SilverHub/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
FØLER SEG HELDIG: Matt Ritchie (t.v.) i duell med Ryan Mawson. Foto: Rob Noyes/Digital South/SilverHub/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Krangling mellom managere

Det ble ampert på sidelinja mellom Stoke-manager Mark Hughes og Manchester United-manager José Mourinho etter 2-2-kampen lørdag kveld. Ifølge The Telegraph skal Hughes ha forsøkt å ta Mourinho i hånda to ganger, uten hell.

Mourinho nektet å ta Hughes i hånda like etter kampen fordi han skal ha blitt dyttet av waliseren og samtidig blitt bedt om å «dra til helvete» tidligere i kampen. Mourinho mener også ifølge The Guardian at Hughes ba dommer Neil Swarbrick om å sende ham på tribunen fordi han var inne på det tekniske området til Stoke underveis i kampen.

Da Mourinho ble spurt om episoden i et intervju etter kampen, skal portugiseren ha svart med å storme ut. I går meldte Stoke at Hughes hadde forsøkt å mekle på utsiden av Uniteds garderobe, men heller ikke denne gangen ville Mourinho ta ham i hånda.

Det er ikke første gang Hughes havner i en liknende situasjon med andre managere. Han skal ha havnet på kant med Tony Pulis (tre ganger), Roberto Mancini, Martin Jol og Arsène Wenger tidligere.

IKEK GODE VENNER: Mark Hughes og José Mourinho. Foto: Matt McNulty/JMP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
IKEK GODE VENNER: Mark Hughes og José Mourinho. Foto: Matt McNulty/JMP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Farvel til august - hei til september

Så scoret selvfølgelig endelig Harry Kane. Først for landslaget 1. september, så to mål mot Everton i helga. Det har vært en kjensgjerning at spissen ikke finner veien til nettmaskene i august, og det kan virke som det er en mental sperre for engelskmannen.

Den første scoringen mot Everton var en perle, om det var ment som et innlegg eller ikke. Fjorårets toppscorer har dermed endelig åpnet scoringskontoen, og det er en advarsel til forsvarsspillere over hele England.

Den første scoringen var samtidig spissen 100. i alle konkurranser for Tottenham. Han brukte 169 kamper på å nå milepælen, 12 færre enn f.eks. Thierry Henry gjorde i Arsenal, skriver BBC.

SCORET IGJEN: Harry Kane scoret fra distanse. Foto: Robbie Stephenson/JMP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
SCORET IGJEN: Harry Kane scoret fra distanse. Foto: Robbie Stephenson/JMP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Oxlade-Chamberlain + debut = stortap

Alex Oxlade-Chamberlain har klart kunststykket å tape 0-9 over to kamper med henholdsvis Arsenal og Liverpool. Først ble det 0-4 for gamleklubben på Anfield, før Manchester City knuste de røde 5-0 i helgas kamp.

Men det er på ingen måte første hang at Oxlade-Chamberlain går på et stortap i sin første kamp for en ny klubb. Da han ankom Arsenal i 2011 ble den første kampen spilt mot Manchester United på Old Trafford. Det endte med et historisk 2-8-tap for London-laget.

Midtbanespilleren kom innpå mot Manchester United i den aktuelle kampen, på samme måte som han gjorde mot Manchester City. Det skal nevnes at debuten hans for Southampton som 16-åring endte med 5-0-seier.

FIKK TRØST: Alex Oxlade-Chamberlain (t.h.) med Jordan Henderson. Foto: Matt McNulty/JMP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
FIKK TRØST: Alex Oxlade-Chamberlain (t.h.) med Jordan Henderson. Foto: Matt McNulty/JMP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Imponerte ingen

Det var mange øyne som var rettet mot stortalentet Renato Sanches som fikk sin debut for Swansea i 0-1-tapet mot Newcastle i går. Det var en av de største overraskelsene da portugiseren kom på lån fra Bayern München på Deadline Day.

Sanches klarte ikke å markere seg i de 69 minuttene han fikk på banen, og han mistet eller rotet bort ballen 23 ganger. Det er tydelig at 20-åringen trenger tid. Det forteller også Swansea-manager Paul Clement.

- Han har kommet til en ny klubb og har nye lagkamerater, nytt språk og en ny kultur. Han gjorde ting i dag som var bra og noen som ikke var så bra. han er en kvalitetspiller, sier Clement.

DEBUTERTE: Renato Sanches. Foto: Huw Evans/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
DEBUTERTE: Renato Sanches. Foto: Huw Evans/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Rekord for Agüero

Da Sergio Agüero rundet Liverpool-keeper Simon Mignolet og satte inn 1-0 på Etihad, ble han samtidig den mestscorende ikke-europeeren i Premier League-historien.

Argenitineren scoret sitt 124. mål i sin 185. kamp, og gikk dermed forbi Trinidad og Tobago-spissen Dwight Yorke. Sistnevnte brukte på sin side 375 kamper på å nå 123 mål.

SCORET: Sergio Agüero. Foto: Reuters/Lee Smith/NTB Scanpix
SCORET: Sergio Agüero. Foto: Reuters/Lee Smith/NTB Scanpix Vis mer

Rooney i 100

Samtidig kan vi ta med at Wayne Rooney pådro seg sitt 100. gule kort i helga. Han har den tvilsomme æren av å være nummer to på lista over flest gule kort i Premier League.

Det er evigunge Gareth Barry som topper lista med 119 gule kort. Lee Bowyer og Kevin Davies endte begge opp med 99 gule kort. Paul Scholes (97) og Scott Parker (92) følger deretter, skriver BBC.

VANLIG SYN: Wayne Rooney fikk gult kort. Foto: AFP PHOTO / Lindsey PARNABY / NTB Scanpix
VANLIG SYN: Wayne Rooney fikk gult kort. Foto: AFP PHOTO / Lindsey PARNABY / NTB Scanpix Vis mer
Manchester United431012-210
Manchester City431010-210
Chelsea43018-59
Watford42207-38
Tottenham42117-37
Huddersfield32104-07
Burnley42115-47
Liverpool42118-87
West Bromwich42114-47
Newcastle42024-36
Arsenal42027-86
Stoke41214-45
Southampton41213-45
Brighton41123-54
Swansea41122-54
Everton41122-64
Leicester41036-83
Bournemouth40041-80
Crystal Palace40040-70
West Ham30032-100