Foto: REUTERS/Phil Noble
Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

Premier League-kamp utsatt på grunn av opptøyene

Tottenham - Everton spilles ikke lørdag.

• Ligastart lørdag: Arsenal på topp? Sett opp din rangering nederst i saken!

(Dagbladet): Tottenhams møte med Everton lørdag er som fryktet utsatt på grunn av opprørene i London.

Det opplyste Premier League om i dag.

Grunnen til at kampen utsettes skal være at politiet ikke har resursser nok til å kunne garantere sikkerheten rundt kampen.

- Politiet har gjort en fantastisk jobb, men det har vært et åsted hele uka og de har ikke hatt nok tid til å gjøre det de må, sa Premier League-sjef Richard Scudamore ifølge nyhetsbyrået PA.

- Skremmende Området rundt White Hart Lane, Tottenhams hjemmebane, har vært et av områdene som har blitt hardest rammet av opptøyene i London.

Tottenham-keeper Heurelho Gomes sier til Daily Mirror at opptøyene har vært et hett tema i Tottenham-garderoben.

- Klubben har bedt oss om å bli hjemme og å unngå gatene. Jeg bor bare tyve minutter fra der opptøyene brøt ut, og det er skremmende. Det er slikt man venter i Brasil, men ikke i England, sier han.

Manager Harry Redknapp håpet på at runden ville gå som først planlagt.

- Forhåpentligvis ordner det seg. Det er annerledes hvis alle kamper blir utsatt, men det finnes ikke noe verre enn å henge etter fra starten av sesongen. Vi vil gjerne unngå en situasjon der alle andre har startet og så står vi uten poeng, sa Redknapp til The Independent i går.

Andre kamper kan utsettes Everton-spiss Luis Saha skriver på Twitter at hans tanker er med de pårørende.

- Forhåpentligvis er det en god grunn (til at kampen er avlyst). Jeg håper de som ble berørt av krigssonen kommer seg på bena igjen. Bønnene mine er med dem, skriver den tidligere Fulham- og Manchester United-spilleren.

De resterende ni Premier League-kampene går foreløpig som planlangt, opplyser Premier League om.

- Det ser lovende ut for de ni andre kampene, men det kan endre seg hvis det blir flere opptøyer. I kveld vil vi ha et klarere bilde over situasjonen. Det er veldig synd at Tottenham-Everton utsettes, men vi støtter politiet i hva de gjør. De vil at kampene skal spilles like mye som vi gjør, sier Scudamore.

HÅPET KAMPEN SKULLE GÅ SOM NORMALT: - Vi vil gjerne unngå en situasjon der alle andre har startet og så står vi uten poeng, sa Redknapp i går. Foto: AFP Photo / Glyn Kirk / Scanpix
HÅPET KAMPEN SKULLE GÅ SOM NORMALT: - Vi vil gjerne unngå en situasjon der alle andre har startet og så står vi uten poeng, sa Redknapp i går. Foto: AFP Photo / Glyn Kirk / Scanpix Vis mer