Premier League-kamper kan bli spilt utenlands

Vil maksimere inntektene.

UNITED-EVERTON I USA? Manchester Uniteds Robin van Persie og Everton's Phil Jagielka kjemper om ballen under Premier League-kampen i Manchester sist søndag. Om noen år kan kanskje tilsvarende kamp bli spilt i utlandet. Foto: Paul Ellis / AFP / NTB Scanpix
UNITED-EVERTON I USA? Manchester Uniteds Robin van Persie og Everton's Phil Jagielka kjemper om ballen under Premier League-kampen i Manchester sist søndag. Om noen år kan kanskje tilsvarende kamp bli spilt i utlandet. Foto: Paul Ellis / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De amerikanske ligaene NFL og NBA har gjort det. Premier League vil gjerne ha en del av den økonomiske kaka det har vist seg å være å spille offisielle kamper utenfor egne landegrenser.

Derfor har debatten om å spille Premier League-kamper utenfor Englands grenser blusset opp igjen.

Idéen om en såkalt «39. seriekamp» - altså en ekstra serierunde - var oppe i både 2008 og 2010, men ble avvist begge gangene.

Voksende interesse Skepsisen fra både engelske fans, media og det engelske fotballforbundet tydet på at ligaen ikke var klare for et såpass kontroversielt eksperiment.

Men Premier League har tilhengere i alle verdenshjørner og populariteten ser ut til å bare vokse og vokse. Og da er det grunn til å stille seg spørsmål om hvordan klubbene kan utnytte interessen for deres produkt til å skaffe seg enda flere inntekter.

Dessuten har både amerikansk fotball (NFL) og den amerikanske basketligaen (NBA) hatt suksess med å spille kamper i London, gitt tilhengerne av tanken blod på tann.

USA interessant Og nettopp USA er utpekt som et naturlig sted å ta Premier League-fotballen til. Interessen for fotball har tatt av «over there».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer