HARD KAMP: Dersom ingen betaler Medge Consulting prisen de ønsker seg, vurderer rettighetshaverne å starte en ny fotballkanal for å vise blant andre Chelsea og Manchester United. Foto: AP/Tom Hevezi
HARD KAMP: Dersom ingen betaler Medge Consulting prisen de ønsker seg, vurderer rettighetshaverne å starte en ny fotballkanal for å vise blant andre Chelsea og Manchester United. Foto: AP/Tom HeveziVis mer

Premier League kan få egen TV-kanal i Norge

Hvis ingen betaler nok.

||| (Dagbladet): I midten av desember snappet Medge Consulting opp de nordiske rettighetene for Premier League, fra sesongstart 2010 til 2013.

Prisen var hele 1,2 milliarder kroner - og tanken var å selge fotballen videre ved en ny budkamp om TV- rettighetene i Norge, Danmark og Sverige.

Nå vurderer Medge Consulting i stedet å starte en ny fotballkanal til høsten, skriver Dagens Næringsliv. Medge-partner Peter Liljestrand bekrefter overfor avisa at det er et aktuelt alternativ.

- Vi har ekspertisen som er nødvendig i selskapet. Vi skulle gjerne se at det blir slik, at drømmen om en egen PL-kanal blir virkelighet, sier Liljestrand til avisa.

Canal+ skeptisk Han har bakgrunn som sportssjef i Canal+, kanalen som sitter på Premier League ut sesongen. Tidligere har betalkanalens Norden-direktør Jonas Eriksson uttalt til Dagbladet at han blir veldig overrasket om Canal+ ikke har Premier League på menyen ved sesongstart i august.

Eriksson var skeptisk til at Medge skulle klare å tjene penger, ved å starte en ny kanal.

- Vi har film, La Liga, Serie A å selge i tillegg til Premier League, de har bare Premier League. Og nå skal de finne distribusjon, og med Premier League er det tøffe betalingsvilkår. Det faller på sin egen urimelighet, sa Eriksson.

I DN i dag slår Liljestrand tilbake mot sin tidligere arbeidsplass, han mener Canal+ går på en veldig stor smell uten Premier League.

- I Norge og Sverige er det ingenting igjen hvis de mister Premier League, sier svensken.

Hauge selger Medge har hyret inn Rune Hauge til å viderselge rettighetene for engelsk ball av yppperste klasse. Agenten har sagt at med dagens holdning vil Canal+ miste Premier League.

Ved siden av Canal+ skal også TV2 og ESPN være interessert i de norske visningsrettighetene. Budkampen er godt i gang.

- Vi har allerede fått inn bud som dekker kostnadene ved rettighetskjøpet. Nå jobber vi for å få enda bedre bud, sier Liljestrand til DN.

Ikke bare TV-kanalene er opptatt av hvem som vinner kampen om engelsk fotball. Supporterunionen for britisk fotball har dannet en interessegruppe som skal påvirke hvor og hvordan Premier League vises i Norge.

Målsetningen er å holde prisen på tv-fotballen nede, hindre at sendingene verken blir mindre tilgjengelige eller holder lavere kvalitet enn i dag.

- Vi vet at Premier League-fotball opptar veldig mange fotballinteresserte i Norge, og vi ønsker å være et talerør for dere, skriver supporterunionen.

HAR FÅTT PL-JOBBEN: Medge Consulting har hyret inn Rune Hauge til å selge Premier League videre med gevinst. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
HAR FÅTT PL-JOBBEN: Medge Consulting har hyret inn Rune Hauge til å selge Premier League videre med gevinst. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer