Premier League-klubb bannlyser storavis etter «skammelig journalistikk»

Krever unnskyldning.

BANNLYSER: Newcastle går langt i å ta avstand fra to artikler skrevet i Daily Telegraph, og bannlyser alle avisas medarbeidere. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY/NTB SCANPIX
BANNLYSER: Newcastle går langt i å ta avstand fra to artikler skrevet i Daily Telegraph, og bannlyser alle avisas medarbeidere. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY/NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Newcastle United har i dag lagt ut en melding på sine hjemmesider om at de herved har bannlyst Daily Telegraph med umiddelbar virkning etter to artikler avisa har publisert.

Artiklene omtaler klubbens eier Mike Ashley, og sier at han er i ferd med å selge seg ut av Newcastle for å fokusere på den skotske Glasgow-klubben Rangers i stedet.

I tillegg blir journalisten Luke Edwards kraftig kritisert.

Her er et utdrag av pressemeldingen som kan leses i sin helhet her.

«Dette er skammelig journalistikk som klubben og dens supportere bør få en uforbeholden unnskyldning for. Sannheten er at Mike Ashley vil fortsatt ha forpliktelser overfor Newcastle United. For ordens skyld gjelder dette ut denne sesongen, og I ALLE FALL ut neste sesong.»

«Newcastle vil ikke godta dette, og vil gå til de nødvendige skritt. Bannlysingen gjelder alle reportere som jobber for, eller har noen tilknytning til, Daily Telegraph, i tillegg til Luke Edwards.»

De svarte og hvite fra Nord-England spiller borte mot Southampton i morra klokka 16.