Premier League-klubb fjerner navnet fra logoen

Til store protester.

TULL MED TIGER: Hull City har presentert klubbens nye emblem (øverst til venstre). Det faller ikke i smak hos fansen, som ønsker seg det gamle (nederst): Foto: Hulls hjemmeside / Scanpix AP
TULL MED TIGER: Hull City har presentert klubbens nye emblem (øverst til venstre). Det faller ikke i smak hos fansen, som ønsker seg det gamle (nederst): Foto: Hulls hjemmeside / Scanpix AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Før seriestart i august i fjor kom nyheten som fikk Hull-fansen til å frese, på tross av opprykk til den øverste divisjonen.

Klbubeieren ville skifte det 110 år gamle navnet på Hull City, til «The Tigers». Ehab Allam fikk nei hos det engelske fotballforbundet i april, og dermed heter Hull fortsatt Hull City.

Bare ikke på klubblogoen, som ble presentert i dag.

Tigerhode Der er hele Hull City-navnet blitt fjernet. Bare et bilde av en tiger og årstallet for stiftelsen er tilbake.

Visestyreformann Allam bekrefter at den nye, navnløse klubblogoen skal brukes på årets gulsvarte Premier League-drakter.

- Dette er en mer nedtonet og moderne tilnærmring, som fortsatt hyller klubbarven ved å fokusere på det godt etablerte og berømte tigerhodet, sier Allam til klubbens hjemmeside.

Den egyptfødte forretningsmannen har spyttet inn pengene som fikk Hull opp til Premier League, men populær er han på ingen måte i Nord-Yorkshire.

Fansen kan dø Han uttalte i desember at «fansen kan dø akkurat når de vil», som svar på navneprotestene. Og naturlig nok skaper tigerhode-logoen nye opprop mot klubbeieren, foran en sesong der FA-cupfinalist Hull debuterer i Europa League.

- Hvorfor vil noen ikke få fram navnet på klubben, nå som klubben aldri har vært mer suksessfull? Dette er latterlig, sier talsmann Marg Gretton for fansgruppa «City Till We Die» til BBC.

Han slår fast at Allam prøver å snike seg til navneendringen han ble nektet.

ØNSKER NAVNEENDRING: Hull-eier Assam Allam mener «The Tigers» er et bedre navn for Hull City, fordi det er mange klubber som er kjent som City - blant annet ligamesterne. Foto: AFP  / LINDSEY PARNABY / NTB SCANPIX
ØNSKER NAVNEENDRING: Hull-eier Assam Allam mener «The Tigers» er et bedre navn for Hull City, fordi det er mange klubber som er kjent som City - blant annet ligamesterne. Foto: AFP / LINDSEY PARNABY / NTB SCANPIX Vis mer

- Vi er blitt klubben uten navn. Det er bemerkelsesverdig. Vi er en global merkevare allerede. Det er Hull City. Klengenavnet vårt er The Tigers, sier Gretton.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer