Premier League-klubb skifter navn etter 109 år

Fansen raser mot tull fra eierne av Hull.

BARE TULL I HULL: Hull City AFC skal heretter heter Hull Tigers. Det får Hull-fansen til å rase. Bildet er fra en kamp sist Hull var i Premier League. Foto: REUTERS/Nigel Roddis/NTB Scanpix
BARE TULL I HULL: Hull City AFC skal heretter heter Hull Tigers. Det får Hull-fansen til å rase. Bildet er fra en kamp sist Hull var i Premier League. Foto: REUTERS/Nigel Roddis/NTB ScanpixVis mer

(Dagbaldet): Hull City AFC rykket nylig opp til Premier League, men der skal ikke klubben bære navnet som har tilhørt klubben siden 1904. Hull har slagordet «The Tigers», og nå vil eierne ha mer fokus på dyret i identiteten til klubben.

De egyptiske eierne Assem og Ehab Allam bekrefter at klubben i fremtiden skal hete Hull City Tigers, og at AFC (Association Football Club) dermed strykes. Nasjonalt og internasjonalt skal klubben hete Hull Tigers.

- Vi dropper AFC fordi det har blitt overflødig. Det blir ikke brukt av klubben, fansen eller media, sier Ehab Allam til lokalavisa Hull Daily Mail.

Styrke merkevaren Eierne føler at de må styrke merkevaren nå som de er tilbake i den øverste divisjonen i England, og får oppmerksomhet fra resten av verden.

- Vi har vært ute etter å styrke merkevaren og identiteten til klubben. Vi går også tilbake til stripene på drakta denne sesongen, sier Ehab Allam.

Viseformann Ehab Allam tror likevel at deler av fansen vil fortsette å kalle klubben Hull City, noe han har forståelse for.

- Folk har rett til å kalle klubben det de vil. Det er deres klubb.

Eierne peker videre på at ordet «City» er urelevant, og vanlig. Klubber som Manchester City, Leicester City og Bristol City med flere bærer det samme navnet.

Fansen raser Den anerkjente journalisten Henry Winter er en av mange som reagerer på det som nå skjer i Hull.

- Hull City Tigers? Eierne har gjort mange gode ting, men å bytte klubbnavn viser en mangel på respekt for fansen. Det er engelsk, ikke amerikansk, skriver han på Twitter.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg blant fansen i sosiale medier, og de fleste reagerer med vantro på Twitter og Facebook.

- Hull City Tigers? Du kødder vel med meg? skriver en bruker.

- Hull City Tigers? Er det en spøk? skriver en annen.

- Hull City Tigers høres ut som hundedritt, er den lite flatterende beskjeden fra en annen.