Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League-klubb sparket manageren

Steve Clarke ferdig i WBA.

FIKK SPARKEN: WBA-manager Steve Clarke. Foto: AFP PHOTO/IAN MACNICOL/NTB Scanpix
FIKK SPARKEN: WBA-manager Steve Clarke. Foto: AFP PHOTO/IAN MACNICOL/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den engelske Premier League-klubben West Bromwich har i kveld sparket manager Steve Clarke (50). Det skriver klubben på sin egen hjemmeside.

«Vi har motvillig kommer til beslutningen om å avlaste Steve av sine plikter etter en svært nøye vurdering. Det er godt dokumentert at vi ikke har hatt marginene på vår side i enkelte kamper denne sesongen, men det overskygges ikke at vi generelt har tatt skuffende få poeng dette året, noe som toppet seg i det fjerde strake tapet i Cardiff», står det blant annet i pressemeldingen.

Videre står det å lese at klubben ikke tar slike avgjørelser lett, noe fire managere de siste 14 årene viser.

WBA tapte 1-0 i Wales, og ligger på en skuffende 16. plass i Premier League med 15 poeng.

Første jobb som manager
«Vi har aldri hatt høyere lønnsutgifter, og vi føler at vi har bygget en tropp som er kapabel til å konkurrere høyt i Premier League», står det i pressemeldingen.

Steve Clarke var assistentmanager i Liverpool i 2011-12-sesongen, og tok over sjefsjobben i WBA juni 2012. Han fikk i utgangspunktet en toårskontrakt, og det var hans første jobb som manager for en klubb. Han har også vært assistent-manager i Chelsea og West Ham.

Assistent-manager Keith Downing tar midlertidig over kontrollen i West Bromwich inntil klubben finner en ny manager.